Počinje izgradnja socijalnih stanova

„BOLJI ŽIVOT ZA SVE GRAĐANE LJUBOVIJE“

Uvođenjem izvođača radova u posao započeta je izgradnja devet porodičnih kuća sa 14 stambenih jedinica namenjenih socijalnom stanovanju, ukupne vrednosti 39.965.189,00 dinara (bez PDV). Porodične kuće se grade u Uzovnici, 10-ak kilometara udaljenoj od Ljubovije.

Sastanku su, pored predsednika Opštine Ljubovija Milana Jovanovića i predstavnika Opštine koji sprovode projekat „Bolji život za sve građane Ljubovije”, prisustvovali i predstavnici izvođača radova, stručnog nadzora, lice zaduženo za bezbednost i zdravlje na radu, partneri na projektu Centar za socijalni rad u Ljuboviji i Udruženje žena „Vila“ iz Ljubovije. Prisutni su bili i predstavnici Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), koja sprovodi program podrške socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji.

Utvrđeno je da su ispunjeni svi prethodni uslovi i da izvođač radova može da bude uveden u posao.

Nakon sastanka u zgradi Opštine Ljubovija, postupak uvođenja izvođača u posao je nastavljen na lokaciji u – Uzovnici, gde će se graditi porodične kuće. Na lokaciji izgradnje – gradilištu je utvrđeno da je izvođač radova dopremio mehanizaciju potrebnu za početak radova, kao i da je samo gradilište opremljeno propisanom gradilišnom tablom sa svim predviđenim elementima.

Otvaranjem građevinske knjige sa datumom 30.11.2021. i potpisivanjem od strane ovlašćenih lica izvođač radova je uveden u posao.

Rok za završetak posla je 28. maj 2022. godine.

Napominjemo da su korisnici 14 stambenih jedinica poznati i da su izabrani po raspisanim javnim pozivima.

Radove finansira Evropska unija kroz program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ (EU SHAI), koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opština Ljubovija zvanični profil

Exit mobile version