Počela rekonstrukcija dvorišta OŠ „Janko Veselinović“

Prioritet veća bezbednost dece

Radovi na rekonstrukciji dvorišta u Osnovnoj školi „Janko Veselinović“ počeli su u sredu, a prioritet je veća bezbednost dece. Gradonačelnik Nebojša Zelenović posetio je tu obrazovnu ustanovu u četvrtak i tom prilikom istakao da je ponosan na to što su pokrenute nove teme u gradu.

-Važno nam je kako izgleda život najmlađih građana i uređenje ambijenta u kome oni provode najviše vremena. Školska dvorišta gde se okupljaju učenici treba da prate ritam uređenja grada, što činimo kroz projekat Savske avenije. Za OŠ „Janko Veselinović“ urađen je jako dobar projekat uređenja čitavog kompleksa, kao i za uređenje dvorišta OŠ “Nikolaj Velimirović“ i OŠ “Nata Jeličić“ i Ekonomsku školu. Radovi će trajati tokom leta. Novca u budžetu ima dovoljno i investicioni ciklus ne prestaje- rekao je Zelenović.
Projektna dokumentacija za uređenje škole bila je spremna već nekoliko godina i konačno se realizuje.
-Škola će dobiti novu behaton podlogu, koja će značiti veću bezbednost dece. Mladi arhitekta Aleksandar Lukić je pokušao da napravi zelenu površinu. U jednom delu će biti zasađena stabla prilagođena prostoru. Zaštitni znak škole, drvo paulovnija, ostaće na starom mestu. Svi smo presrećni zbog toga što ćemo imati rekonstruisano dvorište- istakla je direktorka Osnovne škole „Janko Veselinović“ Ljiljana Stojanović.
Nakon zamene podloge u novoj sali za fizičko pretprošle godine i rekonstrukcije dvorišta đaci će imati najbolje uslove za školske aktivnosti.
-Kada sam bila đak ove škole dvorište je bilo novo i posle toliko godina ono se renovira. Drago mi je što će sadašnji đaci uživati u boljim uslovima. Do sada smo priredili više manifestacija u ovom prostoru i tako će biti i ubuduće- istakla je nastavnica matematike Marija Stojićević.
Gradonačelnik je podsetio na projekat škole u jednoj smeni, uveden u pet od 13 osnovnih škola.
U toku su radovi na uređenju dve, projekti postoje za još dve, a za preostale četiri gradske škole traži se način na koji mogu da pređu na rad u jednoj smeni.
-Da bi se rasteretila Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ biće potrebno da uradimo još dva školska objekta. Treba da budemo ponosni, jer smo do ove tačke stigli svi zajedno. Želim da u naredne četiri godine živimo još bolje- poručio je Zelenović.
Vrednost radova u OŠ „Janko Veselinović“ je četiri miliona dinara, a finansiraju se iz budžeta Grada. Pored toga, redovno se ulaže u investiciono održavanje matične škole i izdvojenih jedinica.

D.Dimitrijević

Exit mobile version