Počela dezinfekcija javnih površina

Zbog sunčanog i toplog vremena, ovih dana na ulicama Šapca povećan je broj građana, tako da je Gradski štab za vanredne situacije izdao dodatna naređenja, a načelnik Gradske uprave grada Šapca Milan Vasić sastao se sa vlasnicima ugostiteljskih objekata kako bi podsetio na propisano odstojanje od metar i po do dva metra između osoba, pa tako i gostiju kafića i restorana – jedna osoba na četiri metra kvadratna.

Takođe je insistirano da osoblje nosi zaštitne maske i rukavice, nadzor će biti pojačan, a počeće se i za kaznenim odredbama.

– Saglasili smo se da se ove mere poštuju, radno vreme ostaje isto i ono je u skladu sa policijskim časom. Zaposleni u ugostiteljskim objektima do 20 časova moraju biti u svojim kućama, rekao je Vasić.

Jedno od naređenja odnosi se na objekte Pošte i banke, gde se takođe mora poštovati propisano odstojanje od metar i po do dva, a kako je poručio Vasić, smisao svih ovih naredbi je da se smanji prisustvo građana na javnim površinama, ulicama, trgovima jer se na taj način štite građani i njihova okolina.

On je saopštio i da je grad počeo dezinfekciju javnih površina, kreće se od 20 časova najpre u ulicama i na trotoarima u najbližem krugu bolnice (ulice Prote Smiljanića, Popa Karana, Vojvode Mišića) nakon čega se prelazi na ostatak grada.

– Svaka stambena zgrada i predsednici skupština stanara dobiće odgovarajuću količinu natrijum hipoflorita (Žavelova voda), najefikasnije sredstvo koje trenutno postoji na tržištu. Istovremeno, naši volonteri će dezinfikovati svaki ulaz stambenih zgrada, najavio je načelnik Gradske uprave Milan Vasić.

 

Exit mobile version