Plivački klub “Delfin” proslavio 9. rođendan

PK „Delfin“ je, u petak 30. marta, na Gradskom bazenu, obeležio 9. rođendan. Klub koji je osnovao veliki plivački entuzijasta, Nebojša Poznanović Senka, bivši uspešni plivač, plivački maratonac i vaterpolista a danas vrhunski trener, uspeo je, pre svega, svojim velikim angažovanjem da prebrodi sve nedaće i probleme i dovede klub do desete decenije postojanja.

Za ovih devet godina, u plivačkom klubu “Delfin”, naučilo je da pliva na hiljade mladih ali i onih starijih Šapčana. Mnogi od njih postali su i takmičari koji su uspešno reprezentovali svoj klub ali i grad Šabac na brojnim plivačkim takmičenjima širom Srbije o čemu svedoče brojne osvojene medalje.

Plivački klub “Delfin” je punopravni član Plivačkog saveza Srbije i Sportskog saveza grada Šapca. Mladi i veoma perspektivni šabački plivač Luka Poznanović je među deset najboljih plivača u Srbiji, u svojoj kategoriji. Njemu uz rame su i Mihailo i mnogi drugi mladi takmičari za koje smo sigurni da će već u bliskoj budućnosti ostvarivati dobre sportske rezultate.

Otvaranje renoviranog, zatvorenog, plivačkog bazena u Šapcu doprinelo je stabilnijem i još uspešnijem radu kluba. Tome je doprinela i dobra saradnja i veliko razumevanje Vaterpolo kluba “Šabac” koji upravlja bazenom i ima razumevanje prema kolegama iz plivačkog kluba. Međutim, nikada se neće zaboraviti dugogodišnja “potucanja” po bazenima: Vrdnila, Mitrovice, Obrenovca, Lazarevca…

Treneri: Senka, Mirko, Ivan, Pera…  vredno i uspešno rade i ostvaruju sjajne rezultate u plivačkom sportu. Sigurni smo da ih veliki uspesi tek očekuju! Na radost i ponos svih nas!

Srećan vam rođendan Delfini!

Exit mobile version