Pesme za veliku i malu decu

Program neobičnog dvojca u Biblioteci šabačkoj

„Pesme za veliku i malu decu“, program neobičnog dvojca, Luke Vitorovića i njegovog psa Garija, ispunio je dvorište Biblioteke šabačke u sredu brojnom publikom. Bluz, džez, rok i pop aranžmanima prethodile su interesantne i šaljive priče o nervoznom suncokretu, knjiškom moljcu, domaćem gusanu Dragutinu, komarcu vegetarijancu, žutom psu.

Polusatni program Luka, koji je u muzici od najranije mladosti, učesnik mnogobrojnih festivala i jedan od osnivača benda „Kafanica“, prvi put je predstavio šabačkoj publici. Potreba da se malo skloni od svakodnevice i pobegne u svet mašte motivisala ga je da stvori pesme za veliku i malu decu.

-Dugo radim na tim pesmama, a vreme tokom kojeg smo svi na neki način bili u izolaciji zbog korona virusa ostavilo mi je prostora da im se više posvetim. Odlučio sam da pesme koje sam napisao podelim sa najmlađima, ali i starijima, jer je program za „malu i veliku decu“. Svi koji se osećaju ili žele da se osete kao deca u nekom trenutku mogu da poslušaju pesme. Inspiraciju sam pronašao u svakodnevici koja nas okružuje- rekao je Vitorović.

Zadovoljstvo nam je da se posle duže pauze okupimo ovim povodom  i srećni smo što su nam gosti Luka i njegov verni prijatelj Gari, poručila je Aleksandra Erdevički Tomić iz Biblioteke šabačke. Na skupu je deljen i promotivni materijal Šabačkog prihvatilišta za pse, kako bi volonteri pozvali sve ljubitelje životinja koji to žele da im se pridruže u brizi o njima.

Mališani su mogli da uživaju i u kostimiranim likovima iz bajki, priča i pesama i da se zajedno sa njima prisete omiljenih književnih dela. Razigrani, sa osmesima na licu, kao i njihovi roditelji, potvrdili su da je predstavljanje bilo uspešno, a ujedno, sigurno, inspirisali Luku da za naredno predstavljanje pripremi još zanimljivih pesama.

D.Dimitrijević

Exit mobile version