OTVORENO PISMO DR POPOVIĆU, DIREKTORU OPŠTE BOLNICE ŠABAC

Poštovani gospodine Popoviću,

oprostite mi što ne mogu da zaspim zbog vaše sramote, neotesanosti i vašeg besčašća. Direktor Opšte bolnice ne mora da bude dobar lekar, pa čak ni lekar, ali bi trebalo da bude dobar čovek. Vi ste, verovatno, dobar lekar, kažu odličan, ali ste, do sada bezbroj puta, pokazali da ste loš, neobrazovan i nevaspitan čovek sa kojim se lako manipuliše.

„Podrinske“ su, u prošlom broju, objavile vest o „epidemiji“ za koju je naš urednik Hanibal Kovača sasvim slučajno doznao. Vest koja je, nažalost, tačna a koju ste, sad mi je sasvim jasno, iz nekog razloga pokušali da sakrijete. Međutim, iako smo Vam otkrili izvor informacija (što nije profesionalno), koji se ne može sakriti, niste našli za shodno da sazovete hitnu konferenciju za štampu, kako bi ste inače to uradili u nekim drugim slučajevima, i objasnite zabrinutim građani šta se to u ustanovi koju vodite stvarno događa. Umesto toga okrivili ste ni krivog ni dužnog, kao izvora informacija, jednog od najboljih lekara koji radi u Opštoj bolnici i zasigurno najboljeg čoveka koga poznajem. Kako nam neke vaše kolege kažu, maltretirali ste ga, vređali, ponižavali, pretili…

Zašto?

Zato što je naš prijatelj? Zato što je predan poslu? Zato što je, za razliku od Vas, dobar čovek? Zato što nije imao pojma zbog čega ga napadate? Zato što ga politika ne interesuje? Zato što niste imali hrabrosti da pozovete Hanibala? Zato što zastrašivanjem, kao u doba Hitlera i Gebelsa, mislite da možete sakriti vlastitu odgovodnost? Zato što…?

Ipak, razumem Vas, dr Popoviću, u potpunosti. Nezgodno vreme. U nedelju se u Šapcu održavaju neki „besmisleni“ izbori, na koje ste se i Vi kandidovali, a koji nikom nisu važni osim nekih klinaca i Srpskoj naprednoj stranci!!!??? Tačnije njenom„velikom majstoru“ lože besčasnika šabačkih naprednjaka i potrčku. A on mora da „pobedi“. Žrtve nisu važne. A Vi ste tu da mu, preko Todića i „mučenika“ kojima ste obećali posao a koji u radno vreme skupljaju „sigurne“ glasove, to omogućite. Pa makar i na štetu pacijenata.

Sramota!

I još nešto. Znate li Vi dr Povoviću, dok besomučno trčite po selima i trujete narod, umesto da ga lečite, (zbog interesa „velikog majstora“ lože besčasnika šabačkih naprednjaka i njegovog potrčka) koliko je šabačkih porodilja u poslednje vreme rešilo da se porodi u nekom od susednih gradova i zašto. (podatak lako dostupan)

Razmislite malo o tome pre nego što u nedelju izađete da na nekim dečjim izborima podržite samog sebe i „velikog majstora“ lože besčasnika šabačkih naprednjaka sa sve potrčkom a u ponedeljak triumfalno sazovete neku drugu konferenciju za štampu i proglasite“pobedu“.

Pobedu besčašća.

 

P.S.

Možete li Vi dr Popoviću zbog svega ovoga, a naročito onoga što ste uradili svom kolegi, da spavate?

                                                          Ivan Kovačević
Exit mobile version