Otvoren javni poziv za ugradnju i zamenu stolarije, fasada i grejnih sistema

Grad Loznica raspisao javni poziv

Grad Loznica je raspisao javni poziv za sprovođenje mera energetske efikasnosti za građane koji će trajati 21 dan odnosno do 15. septembra. Tim povodom gradski menadžer Dejan Stalović istakao je da je ova aktivnost odličan pokazatelj zajedničke posvećenosti Vlade Repulbike Srbije, resornog Ministarstva rudarstva i energetike i Grada Loznice na unapređenju kvaliteta života naših sugrađana, podizanju nivoa energetske efikasnosti i smanjenju troškova nabavke energenata čime se daje značajan doprinos očuvanju i zaštiti životne sredine.

– Mere za sufinansiranje postavljanja i zamene stolarije, termičke izolacije i grejnih sistema započele su prilikom radne posete potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović našem gradu, kada je u razgovoru sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem dogovoreno učešće Grada Loznice u ovom projektu kroz zajedničko ulaganje lokalne samouprave i ministarstva sa po pet miliona dinara odnosno ukupno 10 miliona – kazao je Stalović.

Kako je objasnio, jedan od osnovnih uslova za učešće na konkursu je da su vlasnici stambene jedinice za koju podnose prijavu kao i da je to adresa na kojoj žive što će dokazati kopijom lične karte i rešenjem za porez na imovinu, a drugi da je objekat ozakonjen za šta je neophodno da prilože neki od dokumenata: dokaz o izgradnji objekta pre donošenja propisa o izgradnji, građevinsku dozvolu dobijenu kroz redovan postupak obezbeđenja dozvole, građevinsku dozvolu dobijenu iz postupka legalizacije ili rešenje o ozakonjenju.

Prema njegovim rečima svaki građanin može konkurisati za jednu od četiri mere:

  1. Ugradnja i nabavka materijala za termičku izolaciju spoljnih zidova i krovova za građane vlasnike porodičnih kuća gde je maksimalno učešće grada i Republike Srbije do 120.000 dinara odnosno do 50% ukupne vrednosti radova sa PDV -om po prijavi.
  2. Nabavka i ugradnja prozora i spoljnih vrata sa pratećim građevinskim radovima za građane vlasnike porodičnih kuća ili stanova gde je maksimalno učešće Grada i Republike Srbije 100.000 dinara odnosno do 50% ukupne vrednosti radova sa PDV-om po prijavi.
  3. Nabavka i instalacija kotlova/peći, na prirodni gas ili biomasu (drvni pelet, briket, sečka) za građane vlasnike porodičnih kuća gde je maksimalno učešće Grada i Republike Srbije do 85.000 dinara odnosno do 50% ukupne vrednosti radova sa PDV-om po prijavi za kotlove ili peći na biomasu.
  4. Nabavka i instalacija toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema za vlasnike porodičnih kuća gde je maksimalno učešće Grada i Republike Srbije je do 150.000 dinara odnosno do 50% ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om.

Stalović je rekao da je formirana Komisija koja će nakon završetka roka za konkurisanje bodovati sve prijave i obići sva domaćinstva, koja ispunjavaju uslove, kako bi utvrdili da li su navedene informacije u konkursnoj dokumentaciji tačne. Sledeći korak je objavljivanje preliminarne, a potom i konačne rang liste.

Stalović je ukazao da je interesovanje građana za ovaj javni poziv veliko i da u skladu sa tim očekuju veliki broj prijava što će, kako je rekao, doprineti većoj energetskoj uštedi, očuvanju životne sredine i podizanju svesti građana o važnosti energetske efikasnosti.

Zamenik načelnika Gradske uprave Milorad Matić, kazao je da sprovođenje ovog javnog poziva u potpunosti transparentno i da građani koji podnesu prijave mogu u bilo kom momentu u toku njegovog trajanja da imaju uvid u konkrusnu dokumentaciju.

Svi zainteresovani građani javni poziv u kojem su definisani svi uslovi kao i prijavne obrasce mogu preuzeti sa sajta Grada Loznice – http://www.loznica.rs/  (odeljak Konkursi) kao i na šalteru broj 8 u zgradi Gradske uprave, a detaljnije se mogu informisati i putem telefona 015/879-200 lokal 226 i mejla mmatic@loznica.rs

Exit mobile version