Osam meseci od pitanja do odgovora

Često ili bolje reći vrlo često, obraćaju nam se građani sa žalbama o neblagovremenom ili potpunom nepostupanju komunalnih inspekcija, u situacijama kada su podnosili građanske prijave i tražili intervenciju neke od inspekcija u sastavu Gradske uprave za inspekcijski nadzor.

Ili je ova Uprava pretrpana poslom ili je aljkava u postupanju, šta god bilo građani su nezadovoljni.

Ako je građanima za utehu, evo primera koji dokazuje da ova Gradska uprava nije ništa ažurnija ni kada joj se obrati neko od odbornika u Skupštini grada, kao što je to u formi odborničkog pitanja uradio odbornik Predrag Kuzmanović.

Ovaj primer ne ilustruje samo ažurnost u radu komunalnih inspektora u Čačku, nego i ažurnost Skupštine Grada Čačka tj. njenog predsednika i nadležnih službi.

Ako je potrebno da odbornik mesecima čeka na odgovor na sasvim jednostavno pitanje, koliko strpljenja, da ne kažemo koliko života treba da ima običan građanin, da sačeka tj. da doživi da dobije odgovor na svoje pitanje.

Odbornik Kuzmanović postavio je jednostavno pitanje: Da li su nadležne službe upoznate sa postavljanjem metalnih anker stubića na parceli u vlasništvu Grada Čačka u ulici episkopa Nikifora Maksimovića.

Pitanje je postavio na sednici koja je održana 17. marta ove godine.

U odgovoru koji su odbornici dobili za sutrašnju (5. decembar 2023.) sednicu Gradske skupštine, navedeno je da je komunalni inspektor izvršio inspekcijski nadzor osam meseci (27. novembar 2023.) nakon datuma postavljanja pitanja. Toliko je trebalo gradskoj komunalnoj inspekciji da dođe do ulice u širem centru grada (Medicisnak škola i OŠ „Milica Pavlović“).

Inspekcija kaže da nema postavljenih metalnih stubića koji služe kao parking barijere.

Pa naravno da ih nema, jer i da ih je bilo, istrunuli bi dok se inspekcija smilovala da izađe u inspekcijski nadzor.

 

Exit mobile version