ORATOR

Humoreskica

Nema božijeg dana, a da šerif ne krstari okrugom u potrazi za svakim glasom za predstojeće izbore. Tako se ovih dana obreo i u erskom kraju, gde je držao višesatne govore i svoje poslušnike u potpunoj pokornosti. Uvek raspoložen da ih ponizi, pred „spontano“ okupljenim građanima. Tako je trljao ponovo nos jadnom moni, a ni markić nije bolje prošao. Ali, građani su navikli na osionost i obest svoga vođe, pa im takav odnos šefa prema podređenima dođe kao uobičajena stvar.

Na obilasku erskog kraja, šerifu su kao podrška privedena i deca, pa se jedno dete od silne vrućine i dugog mlaćenja prazne slame omiljenog šerifa onesvestilo. Šerif je odmah reagovao, pozivajući lekare da mu ukažu prvu pomoć, što je za svaku pohvalu. Međutim, šerif je i ovog puta pokazao svoj glumački mentalitet, učeći lekare šta da rade. Baš kao što je u Novom Pazaru učio lekare kako se koriste respiratori.

Krajnje je vreme da šerif počne da radi ono za šta ga je narod birao i za šta je plaćen, a da decu pusti da se igraju, jer nas njegove igre i igre njegove partije i bratije skupo staju.

Rade Đergović

Exit mobile version