Optuženi za silovanje maloletne devojčice u Mačvanskom Belotiću ponovo priveden

Rešenjem Apelacionog suda u Novom sadu, preinačena je odluka Višeg suda u Šapcu tako što je optuženom Aleksandru Isakoviću produžen pritvor uz konstataciju da u konkretnom slučaju i dalje postoji uznemirenje javnosti koje bi moglo ometati nesmetano i pravično suđenje. Okrivljeni je u ponedeljak 31. januara priveden u pritvorsku jedinicu Kazneno popravnog zavoda u Šapcu.

Prethodno je Viši sud u Šapcu doneo odluku da ukine pritvor Aleksandru Isakoviću optuženom da je u selu Mačvanski Belotić prošle godine silovao maloletnu devojčicu. Kako se navodi, ovakva odluka donesena je nakon što je Apelacioni sud u Novom Sadu poništio prethodnu odluku o produženju pritvora okrivljenom. U obrazloženju stoji da ne postoji više dovoljno interesovanje javnosti i medija za ovaj slučaj, a budući da je prošlo šest meseci od njegovog izvršenja intenzitet uznemirenja javnosti je oslabio, navodi sud u odluci.

Vladan Ćirić, otac napadnute devojčice,

Prvobitna odluka o puštanju okrivljenog da se brani sa slobode, dovela je do velikog uznemirenja javnosti, kao i velikog interesovanja medija koji su izveštavali o ovom slučaju, što je na kraju rezultiralo da se odluka Apelacionog suda u Novom Sadu preinači.

„Skandal za skandalom, bruka za brukom, tako jedino mogu da opišem prvobitnu odluku Apelacionog suda. Pustili su okrivljenog da se šeta istom ulicom u kojoj žive moja deca i da nam se smeje u lice. Opravdanje za to su naveli da ne postoji dovoljno interesovanje medija i javnosti za ovakav slučaj, što kao što ste videli nije istina, cela Srbija je stala uz nas“, rekao je Vladan Ćirić, otac napadnute devojčice, neposredno pre nego što je odluka preinačena i pre nego što je optuženi ponovo priveden u pritvor.

Viši sud u Šapcu potvrdio je da je optuženi pušten na slobodu.

Otac devojčice, Vladan Ćirić rekao je da ni njemu ni njegovoj porodici nije lako da konstantno govore u medijima o događaju od pre šest meseci, ali da ga je sud naterao na to.

„Pre podne smo po televizijama i dajemo izjave za medije, popodne vodimo decu po lekarima, jer naša ćerka i dalje ide na terapije. Ali, moramo da se borimo, i da pokažemo institucijama koje su zakazale da imamo podršku“, rekao je Vladan, komentarišući prvobitnu odluku o puštanju optuženog.

Đ.M.

Exit mobile version