Opštinu Vladimirci potresaju afere

Budžet opštine u iznosu od 5 miliona dinara

 Srpska napredna stranka i njeni odbornici privatizovali bazen u Vladimircima oštećujući budžet opštine za preko 5 miliona dinara

Predsednik opštine – naprednjak -u nameštenoj javnoj licitaciji dao odborniku SNS-a  u zakup opštinski bazen vredan 1 milion eura, svesno oštećujući

 Zbog donacije – kupovine nameštaja  u kancelariji  OO „SNS“  u Vladimircima, predsednik opštine je favorizovao člana SNS-a  na javnom oglasu a koji duguje 1 milion dinara na ime zakupa lokala na bazenu za 2015. godinu.

Glavni krivci za novonastalu situaciju su funcioneri i odbornici vladajuće Srpske napredne stranke, koji sa 13 od ukupno 25  odbornika čine tesnu većinu u SO Vladimirci.

Posle afere u kojoj je Opštinska izborna komisija potrošila rekordnih  8,7 miliona dinara za troškove sprovođenja izbora, u kojoj su glavni akteri i krivci članovi Srpske napredne stranke, predsednik opštine Milorad Milinković i predsednik OIK, član SNS-a Dejan Milovanović, opštinu Vladimirce potresa nova afera (u najavi su afere falsifikovanja potpisa načelnika uprave, afera –  behaton,  afera – doktor penzioner ponovo jaše, afera – zloupotreba predsednika SNS sa  subvencijama  za poljoprivredno zemljište i dr)

U nameštenoj javnoj licitaciji, svesno kršeći zakonske propise, predsednik opštine Vladimirci, Milorad Milinković, član SNS-a, dao je u zakup opštinski bazen na period od 3 godine, Trgovinskoj radnji “MOM“ Bobovik, čiji je vlasnik, inače kandidat za odbornika i član Srpske napredne stranke, a koji duguje opštini Vladimirci 1.000.000,00 dinara na ime prošlogodišnjeg zakupa lokala na bazenu.

Građani opštine Vladimirci, moraju da se upoznaju sa kriminalnim radnjama koje se dešavaju u vezi davanja u zakup bazena u Vladimircima, kojima se opština Vladimirci odriče naplate preko 5 miliona prihoda od bazena u korist članova Srpske napredne stranke.

Naime, dugo očekivani bazen u Vladimircima, izgrađen je 2013. godine, za čiju izgradnju  je utošeno oko 1 milion evra. Bazen je poveren na gazdovanje JKP „Izvor“ Vladimirci.

U okviru bazena nalaze se lokali–ugostiteljski objeti, koje je Opština Vladimirci izdavala u zakup pravnim i fizičkim licima.

Tokom 2015. godine, zakupac lokala na bazenu bila je Trgovinska radnja „Mom“ Bobovik, vlasnika Vojislava Glišića, člana SNS-a i kandidata za odbornika u lokalnom parlamentu, koja je za ukupan iznos od 1,5 miliona dinara izlicitirao sve objekte!!!!

Od navedene sume, imenovani je uplatio samo 500.000, dinara, a ostatak od 1.000.000,00 dinara, SNS je pokušao da preko Nadzornog odbora JKP „Izvor Vladimirci otpiše DUG, ali videći da je to nenadležan organ, prebacili su otpis duga zbog takozvane „kišne“ godine na Opštinsko veće opštine Vladimirci, koje znajući da je to čisto krivično delo, ipak odbilo da otpiše 1 milion dinara duga.

Vojislav Glišić, vlasnik trgovine „Mom“, donator je nameštaja u prostorijama OO SNS u Vladimirci u iznosu od 150.000,00 dinara, hvaleći se da zbog te donacije, njegovi partijski drugovi njemu moraju otpisati dug od 1 milion dinara na ime zakupa lokala.

Predsednik opštine Milorad Milinković, svesno je prekršio ugovornu obavezu o davanju u zakup lokala na bazenu u kojoj je član njegove partije a zakupac bazena, bio dužan da avansno uplati ugovoreni iznos a koji do dana današnjeg nije uplaćen, čime je opština oštećena za oko 1 miliona dinara.

Na sve to, čineći svesno krivično delo nesavesnog poslovanja i zloupotrebe službenog položaja propuštajući da naplati potraživanje od 1.000.000,00 dinara,  predsednik opštine Miliorad Milinković, raspisuje javni oglas za licitaciju bazena na period od 3 godine u kome određuje diskriminatorske kriterijume kojim favorizuje Trgovinsku radnju “MOM“ i kojim je onemogućio druga  lica da konkurišu za zakup bazena, predviđajući da se na oglas mogu javiti lica koja su ranije bili zakupci i koji imaju godišnji promet od 6 miliona dinara, a koje uslove imajući u vidu ranije zakupce ispunjava samo njihov član Vojislav Glišić, vlasnik Trgovine „Mom“ – Bobovik

Oglas je objavljen samo u nedeljnom listu „Glas Podrinja“, a obaveza je bila da se shodno zakonu objavi i u jednom dnevnom listu što nije učinjeno, gde se vidi namera da se oglas sakrije daleko od javnosti i isključi svaka mogućnost da još neko konkuriše.

Takođe, još jedna banalnost je viđena u samom oglasu, određen je depozit od 50 % od početne cene zakupnine tj od 1 milion dinara, što je još jedan od dokaza očigledne nameštaljke i onemogućavanja da druga lica konkurušu.

Na javnoj licitaciji pojavio se samo jedan čovek-član SNS-a vlasnik „Mom-a“  koji je izlicitirao objekat za 2 miliona dinara za 3 godine zakupa, a zna se da je prihod bazena od za 1. godinu – 2,5 miliona dinara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Glavna kriminalna radnja ogleda se u nepoštovanju zakonskih propisa predviđenih za proceduru davanja u zakup nepokretnosti.

Predsednik opštine je svesno i namerno objavio oglas a da nije doneo posebnu odluku i formirao Komisiju koja treba da objavi ogls i odredi kriterijume za licitiranje (ista je formirana dva dana pred licitaciju) kao i da Opštinsko veće nije donelo odluku o početnoj ceni zakupa nepokretnosti, a koju je predsednik opštine odredio samovljno u iznosu od 2.000.000,00 dinara!!!!!

Nameće se pitanje, zašto je početna cena zakupnine 2 miliona dinara za ceo period zakupa, kada je čist prihod na bazenu od zakupa lokala i naplate ulaznica   sa svim troškovima iznosio oko 2,5 miliona dinara za 1 godinu zakupa!!!!!!!!!!!!!!!!

Odbornici opozicije sugerisali su predsedniku opštine tri dana pred održavanje javne licitacije da je sama procedura nezakonita, da je početna cena određena paušalno i nezakonito bez Odluke opštinskog veća i da postoji bojazan da će se samo jedno lice i to Vojislav Glišić pojaviti na licitaciji i za 2 miliona dinara izlicitirati bazen, čime će se oštetiti budžet opštine za oko 5 miliona dinara, jer su čisti prihodi od godišnjeg korišćenja oko 2,5-3  miliona dinara.

Takođe, nije jasno zašto se JKP „Izvor-u“ Vladimirci, koji je dosada gazdovao bazenom ukida pravo da ubiraju prihode od ulaznica i ležaljki!!!!!

JASNO JE… PA PRIHOD MORAJU  DA OSTVARE ČLANOVI SNS-A

Uvideći da su odbornici opozicije u pravu, predsednik opštine je u jedan mah odustao od oglasa, ali po direktivi članova SNS-a, predsednik nije odustao od licitacije pokušavajući naknadnim Odlukama (formiranje komisije i Odluka veća o početnom iznosu zakupnine dan pre održavanja licitacije) da ublaži svoja inkriminisana dela.

Inače, sva ova ujdurma podstaknuta je od strane čoveka –  „Vladara iz senke“, člana SNS-a u opštini Vladimirci i funkcionera, koga svi građani opštine „DOBRO“ poznaju i koji naređuje predsedniku opštine i ostalim članovima SNS-a kako treba da se ponašaju, krijući se iza partije, ne potpisujući nijedan dokument a sve u cilju ostarivanja svojih ličnih interesa.

Građani opštine Vladimirci su „nagrađeni“ da objektom vrednim 1 milion eura gazduje trgovinska radnja, koja nije platila  1 milion dinara za prethodno korišćenje lokala u 2015. godini, a opština Vladimirci je ostala bez prihoda od oko 5 miliona dinara.

Trgovinska radnja „Mom“ specijalizovana je za trgovinske, ugostiteljske, zanatske usluge, usluge delatnosti bazena, a opština preko nje nabavlja i „SKS kablove“ u milionskim iznosima, a konkurisala je i za održavanje javne rasvete.

Takođe, vlasnik „Mom-a“, poznat je po dovođenju lica sumljive biografije da prisustvuju sednicama SO Vladimirci kao jedan od vidova zastrašivanja odbornika opozicije.

BAZEN VLADIMIRCI

 PRIHOD –  2015. god

  1. Ulaznice
  1. Poslovni prostor 3 lokala = 500.000,00 dinara
  2. Ležaljke i suncobrani
  1. Zakup noćnog kupanja 15.000 din h 19 noći = 000,00 din
  1. UKUPNO                        256.200,00 din

                 R A S H O D

  1. Struja 300.000,00 din
  2. Voda – nije plaćana
  3. Spasioci – 400.000,00 din
  4. Hemija –hlor, dezinfekciona sredstva, higijenski materijal – toalet papir sanitarni materijal 300.000,00 din
  5. Angažovana lica (čuvari, čistačice) – 700.000,00 din
  6. Ulaznice i dr.  88.950,00 din
  7. Osiguranje kupača 90.000,00 din

UKUPNO 1,8 miliona dinara

PRIHOD – RASHOD = OKO 2,500.000,00 dinara na godišnjem nivou za 2015. g

Ovim putem odbornici opozicije u opštini Vladimirci, žele da skrenu pažnju javnosti  da je rad organa opštine Vladimirci, praćen raznim krivičnim delima.

Svi napred navedeni navodi su apsolutno tačni, koje Vam podnosimo i garantujemo svojim potpisima.

ODBORNICI SO VLADIMIRCI

  1. Dragan Simeunović, predsednik OO SPS Vladimirci, tel 064/8758168
  2. Slobodan Sarić, predsednik Demokratske stranke Vladimirci, tel 064/8087671
  3. Marijan Mijailović, predsednik OO JS Vladimirci, tel 060/0510177
  4. Janko Đurić, grupa građana Janko Đurić, 064/6404406

 

 

Exit mobile version