Održano takmičenje iz verske nastave za osnovne škole šabačkog školskog područja

Blagoslovom Preosvećenog Episkopa šabačkog g. Jeroteja, na praznik Blagovesti, 07. aprila 2023. godine, u Osnovnoj školi „Majur“ u Majuru, održano je takmičenje za učenike šestog razreda šabačkog školskog područja. Učešće je uzelo svih dvanaest škola ovog područja.

Pred sam početak takmičenja, prisutne je pozdravila g. Dragica Šuvaković, pomoćnik direktora Osnovne škole „Majur“, poželevši prijatan boravak učesnicima. U ime Odbora za versku nastavu Eparhije šabačke, organizatora ovog takmičenja, učenike i njihove veroučitelje je pozdravio g. Branko Radovanović, pomoćnik predsednika Odbora za versku nastavu, koji je preneo pozdrave i blagoslove Preosvećenog Episkopa, uz konstataciju „da je današnji događaj više sabranje nego takmičenje, te da treba među učenicima da dominira osećaj radosti, jer je i verska nastava upravo reč o jevanđelskoj radosnoj vesti.“

Đakon Vladimir Perić, koordinator za osnovne škole šabačkog školskog područja i  moderator takmičenja, upoznao je učenike sa koncepcijom kviza i predstavio članove žirija: protojereja Acu Arsenovića, g. Ivana Doskovića, nastavnika istorije, g.  Aleksandru Ninković, master dizajnera, i g. Branka Radovanovića, ispred Odbora za versku nastavu.

Apsolutni pobednik takmičenja bila je Osnovna škola „Stojan Novaković“, pod mentorstvom veroučitelja Milice Simić i Sretena Božića, čiji su učenici dali sve tačne odgovore. Drugo mesto osvojila je Osnovna škola „Laza  K. Lazarević“, a treće mesto Osnovna škola „Dositej Obradović“ iz Volujca.

Sve škole koje su učestvovale nagrađene su zahvalnicom i ikonom, dok su učenici čije su škole osvojile prva tri mesta nagrađeni pojedinačno.

Exit mobile version