Održana godišnja Skupština Fudbalskog kluba „Mačva“

Redovna godišnja Skupština Fudbalskog kluba „Mačva“ u petak je održana u prostorijama kluba. Na dnevnom redu našlo se usvajanje finansijskog izveštaja za 2020. godinu, kao i izveštaja o jesenjoj takmičarskoj sezoni za ovu godinu. Usvojena je ostavka Vladimira Mićića na mesto potpredsednika Upravnog odbora kluba, dok je za novog člana UO imenovan Vlada Trifunović, umesto preminulog Dejana Isakovića.

Predsednik Upravnog odbora kluba Dragojlo Lazić naglasio je da je veoma zadovoljan proteklom godinom.

-Pre godinu dana kada sam postao predsednik kluba, klub je bio prilično devastiran u svim segmentima- prvenstveno finansijski, veliki dugovi, igrači i treneri su napuštali klub, imali smo neizmirene obaveze- hrana, putovanja igrača. U ovoj godini uspeli smo da vratimo oko tri četvrtine duga koji je bio ogroman i da pored toga realizujemo nešto od investicionih ulaganja. Osposobili smo gradski stadion, uložili smo oko 30 hiljada evra da bude uslovan za treninge prvog tima. Ideja nam je bila da podmladimo tim, vratili smo petoricu Šapčana koji su igrali u drugim klubovima, doveli tri- četiri igrača sa strane. U fudbalskim krugovima Mačva je važila za tim koji će se grčevito boriti za opstanak i da nam je neko rekao da ćemo biti na petom mestu posle završetka jesenjeg dela prvenstva, sigurno bismo to oberučke prihvatili- rekao je Lazić i dodao da je zadovoljan stručnim štabom i uslovima rada u klubu.

Prema izveštaju, FK „Mačva“ iz budžeta grada za prethodnu godinu dobio je 30 miliona dinara. Prihod od uslovljenih donacija (kovid-19) iznosio je oko 850 hiljada dinara. Ukupni prihodi kluba iznose oko 52 miliona 680 hiljada dinara, a rashodi oko 54 miliona 930 hiljada dinara. Gubitak u prethodnoj godini je oko dva miliona 250 hiljada dinara.

D.D.

 

Exit mobile version