Održan Mali sajam sporta u Šapcu

Grad Šabac je, 16. marta, 2022. godine, bio domaćin drugog ovogodišnjeg Malog sajma sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Kroz 25 postavljenih improvizovanih vežbališta u sportskoj hali ,,Zorka” predstavila se 41 sportska organizacija sa teritorije grada, čiji su sportisti i članovi demonstrirali vežbe trenažnog procesa, u koje se uključilo stotine predškolaca i osnovaca koji su se oprobali u različitim disciplinama.

U ime Ministarstva omladine i sporta, prisutne je pozdravila pomoćnica ministra, Snežana Žugić, rekavši da je lepota ovog grada da ima bogatu tradiciju, vrhunske rezultate na čast i slavu države kojoj pripada.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek naglasio je da Šabac ima brojne sportske legende kojima može da se ponosi, a da današnja slika sportske hale prepune dece dokazuje da Šabac ima budućnost.

,,Put do vrhunskih rezultata nije lak, ali svako dete koje želi da se bavi sportom treba da prati svoje snove, a roditelji da ga podrže u tome. Naravno da je i moja dužnost kao predsednika Sportskog saveza Srbije da deci širom naše zemlje obezbedimo uslove za bavljenje rekreativnim ali i profesionalnim sportom”, poručio je Štefanek, nakon čega je razgovarao sa mladim sportistima o svom putu ka uspehu.

Štefanek je uručio i lopte za osnovne škole predsedniku Sportskog saveza Šapca Milanu Đenadiću.

Exit mobile version