Održan đački planinarski maraton

14581491_1134224969990957_2515151745342088782_nLjUBOVIJA – U subotu osmog oktobra održan je veoma lep „Đački planinarski maraton“,  „Đačkom stazom“ iz Gornjih Košalja, kroz živopisni kanjon reke Trešnjice, kojeg organizuje Sportski savez opštine Ljubovija. PSK „Avala“, „Tornička Bobija“ i KP „Avaturist“ iz Beograda. Na maratonu je učestvovalo 114  učenika osnovnih i srednje škole „Vuk Karadžić“ u Ljuboviji i tridesetak devojaka i mladića iz Ljubovije.
– Na dan održavanje maratona bilo je prohladno ali sunčano, to nama maratoncima je godilo, pa takoreći bez ikakvog umora za pet sati idući uskim stazama preko planinskih visova, penjati se i spuštati niz strme kamene litice i kanjon reke Trešnjice koje su vodile od planinskog sela Gornje Košlje do sela Gornje Trešnjnice prepešačili smo više od 12. kilometara. Takođe, dva put smo zastali da bi predahnuli i odmorili se i da bi čuli lepo predavanje o značaju i lepoti bavljenja maratonom i  planinarenjem, koje je održao Zoran Kondić, načelnik službe vodiča planinara Srbije – kaže za „Podrinske“ Dragan Pavlović, iskusni dugogodinji planinar i licencirani planinarski vodič, koji je predvodio ljubovijske maratonce. Ovaj Ljubovijanin se popeo na dvadesetak najvećih planinskih vrhova širom sveta, i  osvojio podosta vrednih nagrada i priznanja.
Pavlović dodaje da je zadovoljan održanim maratom koji je protekao onako kako treba. Svi učesnici maratona vratili su se u Ljuboviju bez i jedne ogrebutine i nažuljene noge, zdravi čili i veseli. Podosta ih mu je reklo da će ponovo biti učesnici maratona čim bude organizovan u Ljuboviji.
Miladin Mališić
Exit mobile version