Oče, pazi da ti nešto ne padne na glavu

SUNOVRAT SRPSKOG OBRAZOVNOG SISTEMA – NEMA KRAJA

Sinoć su u šabačkoj Ekonomskoj školi „Stana Milanović“ održani izbori za imenovanje novog direktora. Kolektiv je imao priliku da se izjasni koga želi na ovo odgovorno mesto. Bilo je nekoliko kandidata i sve je, naizgled, bilo u redu. Međutim, među kandidatima je bio i izvesni, kažu, „čuveni“ dr Džidža (Nebojša Matić), doktor nauka, dekan i profesor na mnogim visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj, koji nije imao potpunu dokumentaciju pa mu je kandidatura odbijena. Zamislite nije imao diplomu. A i šta će njemu, dr Džidži, diploma kad njega svi znaju i znaju koliki je on „potencijal“ za direktorsko mesto. Nezadovoljan odlukom Komisije dr Džidža je vređao članove komisije i mnoge kolege i tražio da se obrati nastavničkom veću. Usledilo je glasanje i dr Džidži nije dozvoljeno obraćanje što ga je još više razljutilo. Naročito kada je profesor veronauke rekao da nema potrebe da ga slušaju jer nema odgovarajuću dokumentaciju.

– Oče, pazi da ti nešto ne padne na glavu! – zapretio je dr Džidža.

A da su se stvari u ovo šabačkoj renomiranoj srednjoj školi otrgli kontroli potvrđuje i činjenica da „uzdanica“ šabačkog SNS-a nije dobio potrebnu većinu. Zlobnici kažu da je tome mnogo dopriela činjenica da je u odsudnom trenutku njegov „mentor“ dr Aleksandar Pajić smenjen sa funkcije pomoćnika ministra za srednje obrazovanje.

Bilo kako bilo sinoć je, u šabačkoj Ekonomskoj školi, obrazovnoj i vaspitnoj ustanovi moral profesora ponovo pao na ispitu (ne svih na sreću).

Kakav će epilog svega ovoga biti videćemo u narednom periodu.

Exit mobile version