Obradović s pištaljkom prekinuo sednicu Skupštine, obezbeđenje ga iznelo iz sale

Sednica Skupštine Srbije na kojoj su poslanici razmatrali predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, prekinuta je nakon što je lider Dveri Boško Obradović ušao u salu, stao ispred mesta gde sedi predsednica parlamenta Maja Gojković i počeo da zvižda pištaljkom.

Gojković je dala pauzu od 15 minuta i naložila obezbeđenju da skloni Obradovića iz sale.

Lider Dveri odbio je da se pomeri iz Doma narodne skupštine. Obezbeđenje je prvo pokušalo da ga ubedi da sam izađe iz sale kako ne bi primenjivali silu ali je nakon desetak minuta pregovora, došlo je do koškanja Obradovića i obezbeđenja ga je silom iznelo iz sale.

Obradović je rekao da je u salu ušao da prenese poruku naroda kako se vlast ponašala tokom vanrednog stanja i borbe protiv epidemije koronavirusa.

Nakon što ga je obezbeđenje uklonilo iz sale, lider Dveri je u skupštinskom holu reporteru N1 rekao da su time prekršena mere Vlade koje jasno kažu da se mora poštovati fizička distanca.

„Meni ne samo da su prišli dok sam izražavao protest, već su silom nasrnuli na mene“, istakao je.

Kao razlog za svoj protest ističe to što je, prema njegovoj oceni, sve što se u Srbiji dešavalo u vezi sa pandemijom koronavirusa u direktnoj vezi sa izborima.

„Pandemijska kriva išla je onako kakav je bio izborni interes vladajuće stanke“, rekao je Obredović i podsetio da „virus nije postojao“ dok je SNS prikupljao potpise, da bi se potom pretilo italijanskim i španskim scenarijom, a danas se ukida vanredno stanje kako bi se za mesec i po dana izašlo na birališta.

Dok svakog dana imamo više od sto novozaraženih i nekoliko mrtvih, nema uslova za izbore, ni zdravstvenih, ni demokratskih, istakao je Obradović i podsetio da se zalaže za odlaganje izbora za kraj godine kada se okonča pandemija na svetskom nivou.

„Sada nije vreme za izbore, nego za bunt“, poručio je Obradović i dodao da ako se sada građani ne pobune, onda Vučić treba da nam radi to što nam radi i narednih 10 godina.

Izvor: N1

Exit mobile version