Obeležen Dana opštine Koceljeva

U petak 18. avgusta 2023. godine opština Koceljeva je obeležila svoj Dan i jubilej 184 godine postojanja. Preobraženje se kao Dan opštine slavi od 2007. godine umesto 23. septembra Dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

Svečana akademija je održana u Domu kulture u prisustvu velikog broja gostiju iz javnog života, predstavnika gradova i opština Mačvanskog upravnog okruga, Vojske Srbije, direktora javnih preduzeća i institucija i građana Koceljeve. Događaju je prisustvovao i Njegovo Preosveštenstvo Episkop šabački Jerotej.

Nakon intoniranja Himne Republike Srbije, prisutne je pozdravio i dobrodošlicu poželeo predsednik Opštine Dušan Ilinčić.

– Ovo je prilika da se analiziraju rezultati urađenog i donesu planovi za naredni period, čijom realizacijom će se nastaviti sa unapređenjem razvoja Koceljeve, na dobrobit svih njenih građana. U proteklom periodu urađeno je mnogo novih projekata, a Koceljeva postaje moderna varoš, rekao je između ostalog predsednik Ilinčić.

Sve ove aktivnosti realizuju se uz veliku pomoć predsednika države Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i resornih ministarstava.

Skupu se obratio i republički poslanik i predsednik Skupštine opštine Veroljub Matić.

Pojedincima i kolektivima koji su dali značajan doprinos razvoju i ugledu Koceljeve uručena su zaslužena priznanja. Manifestacija je završena prigodnim kulturno umetničkim programom pod nazivom “Moj svet – čaroban i lep“; u kome su učestvovali istaknuti dramski umetnici i članovi folklorne sekcije Biblioteke “Janko Veselinović”.

Exit mobile version