Obeležavanja godišnjice Nato agresije

Delegacije opštine Krupanj i Opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina Krupanj, položile su cveće na spomen ploču palim junacima 1999. godine u porti crkve Svetog Vaznesenja gospodnjeg u Krupnju.

Delegacije su predvodili sekretar SO Krupanj, Mladen Marković i Dragan Grujić, učesnik u ratnim dejstvima 1999. godine i predsednik opštinske organizacije RBC Krupanj.

„1999. godine život na oltar otadžbine položili su Milomir Despić, Stojan Popović i Milenko Živković. Na nama je da ih, kao i sve one koji su u prethodnim ratovima dali svoje živote braneći srpski narod, pamtimo, jer oni samo kroz nas mogu da žive.“ – rekao je Dragan Grujić.

U organizaciji obeležavanja godišnjice Nato agresije učestvovali su i članovi ispred MO SNS u Krupnju, a istorijskom času prisustvovali su učenici osnovne i srednje škole u Krupnju.

Neka je slava junacima Rađevine.

U NATO-ovom bombardovanju poginulo je približno 1.000 pripadnika jugoslovenskih snaga bezbednosti i između 489 i 528 civila. Uništeni su i oštećeni mostovi, industrijska postrojenja, bolnice, škole, spomenici kulture, privatna preduzeća, kasarne i vojni objekti. Vazdušni udari trajali su od 24. marta do 10. juna 1999. godine.

 

Exit mobile version