O medijskom mraku u našem Šapcu

Ljiljana Perić, predsednik gradskog odbora Pokreta  slobodnih građana Šabac

U Šapcu poslednje tri godine definitvno vlada duboki medijski mrak. Do pre tri godine imali smo TV Šabac, imali smo i Glas Podrinja, koji je realno obaveštavao o svim događanjima u gradu bez obzira da li su akcije bile organizivane od strane tadašnje pozicije ili opozicije.

TV Šabac više ne postoji, a „Glas Podrinja“ je postao isključivo stranačko glasilo. Imali smo nekada i „Podrinske“ u štampanom obliku sada su ostale samo na elektronskom izdanju, i samim tim ne dopiru do svih sugrađana koji su ih rado čitali, posebno do starijeg stanovništva koje nije elektronski pismeno.

To stanje sa „Podrinskim“ itekako odgovara vladajućoj strukturi u gradu koja se služi lažima i preuveličavanjem svojih akcija na medijima koji su im podređeni.

Jedina TV koja postoji u Šapcu je TV koja ničim, osim dodvoravanjem SNS, nije zaslužila regionalnu frekvenciju a to je TV AS, a svoj medijski prostor isključivo ustupa i posvećuje gradskoj SNS vlasti. Nikakvo realno novinarsko izveštavanje od RTV AS ne možemo, niti ćemo dobiti. Potupno su gluvi za realna događanja u gradu i državi.

Jednom rečenicom mogu zaključiti da u Šapcu vlada medijski mrak i jedino svetlo su „Podrinske“ i nekoliko stranica na internet portalima ali i to svetlo šabačke vlasti pokušavaju na sve načine da ugase.

Exit mobile version