Novogodišnji paketići za članove Udruženja „Da budemo svi jednaki“

Poklon zaposlenih i učenika Šabačke gimnazije

U čitaonici Šabačke gimnazije članovima Udruženja „Da budemo svi jednaki“ u petak je uručeno 50 novogodišnjih paketića koje su pripremili zaposleni i učenici te škole. Uz prigodan program i druženje, mališani su poklone dočekali sa radošću.

Biljana Drobnjak, master pedagog i stručni saradnik u Šabačkoj gimnaziji, istakla je da desetak godina organizuju slične humanitarne akcije, te da su se ovog puta odlučili da pokloni budu za Udruženje „Da budemo svi jednaki“.

-Zaposleni i učenici od prvog do četvrtog razreda obezbedili su i zajedno pripremili paketiće u kojima su slatkiši, igračke, edukativni materijali. Želeli smo da obradujemo mališane iz Udruženja pred Novu godinu- navela je Drobnjak.

Predsednica Udruženja Ana Vučinić rekla je da je to prilika da svi pokažu humanost.

-Simbolično, na današnji dan, 10. decembar, kada se u svetu obeležava Međunarodni dan ljudskih prava, okupili smo se ovde u Šabačkoj gimnaziji sa značajnim razlogom, da preuzmemo pakete koje su pripremili zaposleni i učenici za decu iz Udruženja. Paketiće ćemo, zajedno sa ostalim donacijama društveno odgovornih kompanija i pojedinaca, podeliti deci na novogodišnjoj žurci 23. decembra. Iskoristilia bih ovu priliku da pozovem sve da nam se pridruže u ovoj akciji, da nam se jave, da prikupimo što veći broj paketića kako bi u Novu godinu deca ušla što srećnija i slađa- rekla je Vučinićeva.

Član Upravnog odbora Udruženja dr Dejan Pavlović rekao je da među brojnim humanitarnim akcijama sprovode i akciju „Čep za jednakost“.

-Ta akcija je prošle godine omogućila da jedno naše dete dobije kolica koja su mu bila neophodna. Čepovi se skupljaju i dalje i mi smo upravo danas predali 1.800 kilograma operateru i sumu od 65 hiljada dinara uplatili smo Radi Grcić koja boluje od retke bolesti, a studira biomedicinski inženjering. Neophodna su joj specijalna kolica koja će na ovaj način biti nabavljena. Pozivam sve naše sugrađane, ali i one u drugim gradovima i opštinama, da nastave da skupljaju čepove kako bismo i dalje bili u prilici da pomognemo onima kojima je to neophodno- poručio je dr Pavlović.

Udruženje „Da budemo svi jednaki“ organizuje doček Nove godine za svoje članove 23. decembra od 17 do 20 sati u diskoteci „Bunga Bar“ u Šapcu, koja ustupa prostor besplatno. Tom prilikom će članovima Udruženja Deda Mraz uručiti novogodišnje paketiće čije prikupljanje je u toku, a predstavljaju donacije različitih udruženja, kompanija i škola.

D.Dimitrijević

Exit mobile version