Novi izgled ulice Vojislava Ilića za veću bezbednost dece i svih građana

Završava se prva faza rekonstrukcije gradskih trotoara

Uređenjem trotoara u ulici Vojislava Ilića koje su građani izglasali posredstvom prošlogodišnjeg direktnog odlučivanja završava se prva faza rekonstrukcije trotoara na šabačkim ulicama vredna 33 miliona 600 hiljada dinara. Budući da je reč o deonici neposredno pored Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ , izmenjen izgled doprineće većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

-Ovo je ulica kojom če proći novi javni prevoz, nova linija koja će povezivati više delova grada. Važna je, jer povezuje čak tri mesne zajednice: Žika Popović, Šipurske livade i Donji šor. Deca koja dolaze u školu moraju biti bezbedna, kao i građani koji se kreću ovim potezom ka Domu zdravlja i Opštoj bolnici. Zato smo odlučili da pored onoga što su građani glasali, proširimo i drugu stranu ulice i time je spojimo da bude kompletna- rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović u četvrtak prilikom obilaska radova.
On je zahvalio građanima koji su izglasali da se sredstva od povraćaja poreza mesnim zajednicama utroše na taj način i podsetio da život ne sme da stane, ali i da smo tek na izlasku iz krize izazvane epidemijom virusa COVID- 19.
-Sve firme i dalje rade, poštuje se propisano odstojanje i obavezno nošenje zaštitne opreme i na tome ćemo insistirati i ubuduće- rekao je Zelenović.


Radi se behaton u dužini od 650 metara od Prote Smiljanića do Kralja Milutina i 135 metara betona pored škole, a ukupna vrednost radova je šest miliona. Pored toga, ostalo je još da se uradi trotoar u ulici Miloša Obilića, čime se završava ciklus rekonstrukcije trotoara u gradu.
D.Dimitrijević

Exit mobile version