Nova oprema za OŠ „Laza K. Lazarević“

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i Mladen Čolić, član Saveta Mesne zajednice Jevremova, uručili su danas Osnovnoj školi „Laza K. Lazarević“ opremu za učionice u vrednosti od dva miliona dinara. Mesna zajednica obezbedila je novac iz sredstava od povraćaja poreza na imovinu građana.

-Ova sredstva su neophodna za digitalizaciju čitave škole. Mesna zajednica prepoznala je potrebu dece iz ove škole, ali i dece iz čitavog grada. Mi ćemo u narednoj godini na drugačiji način kreirati sredstva od povraćaja poreza na imovinu građana. Prioritet ćemo dati legalno izabranim Savetima Mesnih zajednica. Oni će kreirati potrebe za svoje MZ, a Grad će biti tu da to koordinira i izađe u susret- rekao je Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Mladen Čolić, član Saveta Mesne zajednice Jevremova istakao je da je Savet MZ prepoznao potrebe građana kada su predavali i pravili projekte za neposredno izjašnjavanje.
-Mi smo jedan period razgovarali sa građanima i prepoznali njihove potrebe. Ova donacija je zaista bila nešto što je neophodno za potrebe dece koja idu u Lazinu školu. Mi ćemo i dalje nastaviti da slušamo koje su potrebe naših sugrađana. Zahvalio bih se i gradonačelniku koji je imao vremena da čuje sve tekuće probleme u našoj Mesnoj zajednici i da nam izađe u susret- kazao je Čolić.


Direktor Osnovne škole „Laza K. Lazarević“ Milan Blagojević zahvalio se na donaciji istakavši da će ona značajno doprineti boljem i kvalitetnijem radu učenika i nastavnika.
-Ovom donacijom, sa ponosom mogu da kažem da će naša škola, koju pohađa 1300 učenika, imati kompletno opremljenih 26 digitalizovanih učionica. Takođe bih se zahvalio i svim meštanima MZ Jevremova što su prepoznali koliko je bitno ulaganje u obrazovanje- rekao je Blagojević.
U opremu koju je MZ Jevremova donirala OŠ,,Laza K. Lazarević“ spadaju školske stolice, školske klupe, katedre, table, televizori, laptopovi, projektor i kamera.

Exit mobile version