Nikola Šorak osvojio čak četiri medalje na jednom takmičenju

Student Akademije strukovnih studija u Šapcu dominirao na Gastro Kupu:

Nikola Šorak, student Odseka za medicinske i poslovno tehnološke studije osvojio je četiri prizanja na Međunarodnom takmičenju Gastro fest u Novom Sadu. Ovaj mladi student, u svakoj kategoriji u kojoj se takmičio osvojio je priznanje, što je dokaz da praksa i stečeno znanje ipak imaju cenu.

Jedno takmičenje, jedan student i četiri medalje u četiri različite kategorije. Nikola Šorak na Međunarodnom Gastro festu osvojio je jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

“Takmičenje je bilo veoma naporno kao i same pripreme, bile su veoma temeljne i dugotrajne, što je po meni jako bitno, jer mi kroz taj proces sklapamo jela, razvijamo kreativnost i to je nešto što nam ostaje i posle takmičenja. Na samom takmičenju jednostavno dođemo i pokažemo i ukoliko to bude dobro sudije to ocene određenim priznanjem”, kaže Nikola Šorak, student Akademije strukovnih studija.

Magični recept za jelo od piletine, doneo mu je najsjajnije odličje.

“Pripremao sam pileću roladu sa musom od feta sira i suvih šljiva, rolovanu u slaninu i sa pireom od celera i to je očigledno bio recept za oduševljenje žirija”, navodi mladi Nikola.

Nagrade potvrđuju da studenti Odseka za medicinske i poslovno tehnološke studije Akademije u Šapcu stiču praktično i odmah primenljivo znanje.

“Ja sam presrećna i preponosna, sa Nikolom je zadovoljstvo raditi, kao i sa ostalim studentima. Nikola razume kako treba jedno jelo da izgleda na tanjiru, i samim tim je meni bio dosta olakšan posao, ali to ne znači da se nismo temeljno spremali. Zaista smo se dosta spremali, vremenski je to baš dugo trajalo, ali sve je na kraju imalo smisla, jer smo dobili ovakva priznanja”, keže Aleksandra Vasić Popović, nastavnik veština koja je bila Nikolina mentorka na takmičenju.

Nakon završetka Akademije, Nikola planira da upiše master studije, a želja mu je kako kaže da nekada radi u restoranu sa mišelinovom zvezdicom.

Đorđe Mijailović

Exit mobile version