Nezapamćena diskriminacija

POLITIČKA ODLUKA ILI…?

Lovačko udruženje „Fazan“ iz Vladimiraca, pre nekoliko dana, na sednici Upravnog odbora, donelo je do sada neviđenu i skandaloznu, diskriminišuću odluku, po kojoj se ZABRANjUJE SVIM LOVCIMA IZ ŠAPCA, DA LOVE na području Opštine Vladimirci!

Ovako nešto, do sada nije zabeleženo u analima lovstva u Srbiji. Po svim lovačkim statutima, svih lovačkih društava u našoj zemlji, postoji mogućnost zabrane lova, ali samo pojedincima (imenom i prezimenom), koji su na neki način prekršili Statut lovačkog udruženje, npr. zbog lovokrađe, neplaćanja članarine… Šabac ima 619 registrovanih lovaca i oni su svi do jednoga, bez obrazloženja, kažnjeni zabranom lova u Vladimiračkim atarima! Ovakva odluka je između ostalog i protivustavna, jer se Šabac i Šapčani ne nalaze u drugoj državi u odnosu na susednu Vladimiračku opštinu. Postavlja se pitanje, kako je moguće da se u jednoj demokratskoj zemlji donose ovakve diskriminatorske odluke, koje su u potpunoj suprotnosti sa pravnim sistemom naše zemlje ali i svih demokratskih zemalja sveta. Etiketiranja ljudi po bilo kojoj osnovi, rasnoj, verskoj ili geografskoj je zakonski kažnjivo delo i svakako je činjenica da zbog ovakve odluke Vladimiračkih lovaca neko mora krivično da odgovara. Kako smo čuli, od pravnika, tj. advokata koji su imali uvid u spornu odluku, ovako nešto je pravno potpuno neodrživo, tim pre što odluka ne sadrži bilo kakvo obrazloženja, iz kog razloga se Šapčanima zabranjauje lov u Vladimircima, jer je obrazloženje obavezni, sastavni deo svake pravne odluke. Ovde se takođe postavlja pitanje, nije li odluka Vladimiračkih lovaca, refleksija ponašanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji konstantno Šabac diskriminiše u svakom smislu i da li mi Šapčani možemo očekivati da ćemo uskoro živetu u getu?

Kako saznajemo, odluka još uvek nije uručena lovačkom društvu „Sele Jevtić“ iz Šapca, koje će, čim to bude učinjeno, preduzeti odgovajuća pravna radnje za poništaj iste.

Exit mobile version