NE PLAŠIM SE VAŠIH UVREDA I VAŠIH TABLOIDA,TRAŽIM ODGOVORE PREDSEDNIČE  

1

Drugo otvoreno pismo predsednika Zajedno za Srbiju N. Zelenovića predsedniku Vučiću 

  Aleksandre Vučiću,

Kao predsednik parlamentarne stranke i gradonačelnik jedinog opozicionog i slobodnog grada,pre nekoliko dana uputio sam Vam otvoreno pismo i zatražio odgovore na vrlo konkretna pitanja koja muče nedavno potopljeni Beograd i veliki deo Srbije.

Vidno uznemireni, Vi koji toliko čitate, izjavili ste da pismo niste ni pogledali, a umesto odgovora koji priliče civilizovanom predsedniku, od Vas sam dobio samo salvu uvreda i od Vas lično naručene neistinite tekstove u Vašim privatnim tabloidima.

Još jednom ste pokazali da niste u stanju da pristojno razgovarate sa bilo kime ko drugačije misli od Vas. To nije dobro! To je manir bahatih uzurpatora i nasilnika.

Ako mislite da možete da me uplašite, u velikoj ste zabludi. Vaše uvrede za mene i ljude koji misle slično kao ja, a ima nas sve vise – najveće su priznanje i dokaz da smo u pravu.

            Nećemo da trpimo da nas ponižavate dok branite svoje palikuće, svoje seksualne napasnike, svoje mafijaše,  svoje korumpirane pajtose i ministre sa očiglednim vezama sa organizovanim kriminalom. Dugujete odgovore na pitanja – ne meni, nego građanima Republike Srbije čiji ste, još uvek, predsednik.

Javno Vas pitam i pozivam da odgovorite:

Koliko hiljada kilometara kanalizacije moze da bude izgrađeno i koliko hiljada kvadratnih kilometara poljoprivrednog zemljišta moze da bude zaštićeno – za 250.000.000 evra koliko planirate da potrošite na fudbalske stadione?

Koliko crpnih stanica za raščišćavanje atmosferske kanalizacije se može kupiti za 3.000.000 evra, koje planirate da potrošite na jarbole i za 2.000.000 dolara koliko ste platili “Klinton fondaciji”, kako ste izjavili “zato što ste pametni”?

Koliko  čamaca za vanredne situacije se moglo kupiti za 1.800.000 eura, koliko ste potrošili na muzičku fontanu kojoj ne radi muzika?

U koliko gradova i opština se moglo organizovati odnošenje smeća iz svih domaćinstava za sumu od 15.000.000 evra, koliko planirate da potrošite na gondolu, koja bi oskrnavila Beograd i za još 300 miliona dinara, koliko bacite svake godine na novogodišnje, smesno bi bilo da nije tako tužno, kićenje Beograda?

Građani Srbije moraju da znaju istinu, zašto gradovi i opštine nemaju kanalizacije, ni fekalne ni atmosferske.

Građani Srbije moraju da znaju istinu, zašto većina gradova i opština ne čiste kanale za odvodnjavanje, za koje su zaduženi.

Zato što svake godine, protivustavno, i kršeći zakone o finansiranju lokalne samouprave i o budžetskom sistemu, gradovima i opštinama, od Vaše privatne Vlade bude doslovno oteto 120.000.000 evra. Ovo se dešava već šest godina. I to je Vaša odluka. Samo Gradu Šapcu je ovim sistemskim kršenjem zakona oteto 30.000.000 evra.

I uprkos tome, u Šapcu je prilikom velikih kiša, građanima za odbranu dovoljan kišobran.

          Umesto što me “nišanite” Vi lično i Vaši tabloidi po Vašoj komandi, dužni ste da građanima Srbije date odgovore na postavljena pitanja.

          Da li ćete to učiniti u obraćanju iz Predsedništva ili stojeći u fekalnim izlivima stradalih opština, meni je, kao i građanima Srbije, svejedno. Samo odgovorite.

S poštovanjem,

Nebojša Zelenović,  predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca

Facebook komentari

Discussion1 Comment

 1. Jasno je da se gradinačelnik priprema za značajniju funkciju i van Šapca. To zna i onaj kome je uputio to pismo. Tu se radi o obostranim taktikama i strelicama.
  Ali, i mi gradjani, već dugo postavljamo neka pitanja gradonačelniku, a on nas tretira kao nevidljive…
  Kada je on to stao pred gradjane i odgovarao na njihova pitanja?
  I mnogi od nas su svojevremeno dobijali pretnje (od ljudi iz sadasnjeg njegovog
  tima),pa nismo imali njegovu zaštitu.
  Svi su sad nesto bitni, pa se kao, svima nesto preti…Novinari,političari,umetnici…
  Kakve smo mi pretnje preživeli, ja se ne bojim za sve vas.

Leave A Reply