Ne plači čale

HUMORESKICA

Jebeš koronavirus kad je politika u pitanju! Šerif je to skapirao onog trenutka kad je zaveo vanredno stanje. Čim ga je uveo, nastavio je redovnu političku kampanju. Koronavirus će proći, a vlast mora da se čuva. Što jes`, jes`. U tom bespoštednom očuvanju, šerifu zdušno pomaže čale, koja od jutra do sutra mečkari po svim šerifovim televizijama. Negde vodi onog stend ap pfulmologa, a negde onu plavojku, čiji brat je ćapio ministarku nepravde, jer je pravda sa ovih prostora odavno proterana. Dakle, nepotizam cveta , kao voćke ovog proleća. Što propusti šerif, dočekuje čale, a što čale omaši, tu su Krle, Julin i ostali tabloidni dupelisci. Ništa šerif ne prepušta slučaju. Kad mu se nešto omakne, kao onaj ulazak koronavirusa u gerontološki dom u Nišu, gde je direktor iz njegove menažerije, onda čale, po rečima šerifa 15 puta plače, pa je šef izgrli i bratski izbalavi i pošalje kući da se malo odmori i vidi svoju dragu. I dok čale na ramenu svoje doktorke lije gorke suze, šerif juri patrijarha  da ga moli da ne zove vernike za Vaskrs u crkvu. Pred njim pokorno kleči uz pesmu „Ako treba, ja ću da klečim, da te molim bez trunke stida“.

Naravno, patrijarh poštuje šerifove i čaletove suze, pa zato pristaje da liturgiju drži bez prisustva vernika, ali, tu su šerifove televizije koje će sve to nadomestiti.

E sad, pitam ja vas, dragi moji vernici, da li vi verujete u ovaj cirkus? Da li vam se, onako , u podsvesti ne čini da je sve ovo nameštaljka, kao ona sa dr potpukovnikom Konom? Kad je šerif u pitanju/ i čaletove suze/, u sve moramo da sumnjamo, jer on ni od čega ne preza, samo da bi nam što duže ulepšavao živote. Ali, šerife, k`o boga te molimo, nemoj nam više pomagati, jer od tvoje pomoći je van granice a za tvoje vladavine u beli svet otišlo na stotine hiljada onih, po kojima ti sada pljuješ jer su zbog bolesti morali da se vrate. Mislili su da im je Srbija majka. Ti se moli bogu da oni ovde ne ostanu do izbora, jer ćete u tom slučaju i čale i ti liti još gorčije suze.

Rade Đergović 

Exit mobile version