Navodni vernici napunili crkvu

LIČNI STAV

Često odlazim u crkvu na svetu liturgiju i nikad ni u jednoj crkvi nisam video neke ličnosti koje su u nedelju prisustvovale ustoličenju vladike šabačkog, Jeroteja. Predstavnici vlasti (na svim nivoima) su obični pozeri i bitno im je da budu viđeni i forma im je bitnija od suštine. Da je tako, videli smo i u januaru kada je vladar Šapca otišao u posetu blaženopočivšem episkopu Lavrentiju i umesto da sedne na stolicu pored postelje pokojnog vladike, vladar je stao pored, kako bi dominirao pored bolesnika.

U nedelju veliki broj vernika nije mogao da uđe u hram, jer su znatiželjni građani i bahati političari stigli pre da zauzmu mesto.

Slično je i sa ustanovama kulture, nikad u pozorište nisu ušli, ni od kiše da se sklone, a sad uglavnom sede u prvom redu jer ne znaju da se mnogo mnogo bolje vidi iz… neću da im otkrijem tajnu.

Nije to odlika samo ove garniture, tako su i posle petog oktobra otišli socijalisti iz teatra, pretpostavljam da ni sa prethodnim političarima nije prošlo drugačije… jedina razlika je u tome što su i socijalisti i demokrate ulagali više u kulturu.

Zoran-Rendža Gvozdenović

Exit mobile version