Nastavlja se nagrađivanje studenata i učenika

LOZNICA – Gradsko veće je usvojilo rešenje o  finansiranju takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola, ostvarivanju prava na besplatne udžbenike za osnovce i srednjoškolce kao i načinu finansiranja ishrane učenika sa smetnjama u razvoju i invalidnošću.

U delu diskusije pri donošenju odluke o raspisivanju konkursa za dodelu gradske nagrade za najbolje studente i srednjoškolce tokom 2023. godine podržana je inicijativa gradonačelnika Vidoja Petrovića da se uporedo sa finansijskom podrškom u Odeljenju za društvene delatnosti stvara jedinstvena baza podataka o stručnim profilima koji su neiscrpan rasurs grada Loznice. Njihova stručnost i znanja su svetao primer mladima ali i najbolja preporuka za poslodavce kod kojih mogu dobiti posao. Takva praksa je doprinos za održivost svakog sistema vrednosti, integrisanja i čvršćeg povezivanja sa lokalnom zajednicim. U tom smislu nastojaće se da se imena svih najboljih studenata, dobitnika gradskih nagrada nađu u jednoj publikaciji sa periodičnim izdanjima gde će biti prepoznatljiva njihova stručnost i motivacioni značaj za lokalnu zajednicu, rečeno je.

Na zasedanju Gradskog veća  u Loznici usvojen je Izveštaj o sanaciji gradske deponije  u 12. fazi  i  sanaciji divljih deponija  u protekloj godini  sa ocenom da je postignut vidljiv napredak u toj oblasti komunalne higijene grada.

Exit mobile version