Naprednjačke štetočine

Sve sama bagra, štetočine, poluintelektualci, plagijatori…

Ne znam zašto ali ovo me uopšte nije začudilo. Od napr(e)dnjaka nešto pametno ne može se ni očekivati. Znam da ćete odmah pomisliti da napadam Srbiju ili, ni manje ni više, nego samog predsednika Vučića. Ali, ako ste pratili moje tekstove, a verujem da jeste, uglavno sam reagovao na onaj ljudski ološ, iz naše okloline, koji se uvukao u Srpsku naprednu stranku pa pokušava da „vedri i oblači“ gde god stigne. Makar to bile i mesne zajednice. Sve sama bagra, štetočine, poluintelektualci, plagijatori… Naravno ako je većina naprednjačkih „doktora“ prepisalo doktorske disertacije pa se, bez imalo stida, potpisuju sa „dr“ zašto onda mlađani Ljubomir Blanuša iz nekih Mehovina ne bi kopirao logo „Podrinskih“. Tim pre što su „Podrinske“ jedne od najčitanijih lokalnih medija u Srbiji. A ako je već, mlađana napr(e)dnjačka uzdanica iz Mehovina, morao da prepisuje od nekoga onda je logično da je prepisao od najboljih.

Međutim ovo nije urađeno slučajno. Na ovaj način pokušava da „uđe“ u medijsku porodicu „PodrinskE“ i „ŠabačkE“, i tako, „spinovanjem“, zbuni i ovako sluđen narod.

Portal je registrovan 19. februara 2018. pa verujem da će Opština Vladimirci uskoro raspisati Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja i da će većinu para dobiti upravo ovaj plagijator.

Da je Srbija uređena zemlja i da funkcionišu institucije uskoro bi neka dečija institucija dobila silan novac a mlađanom Blanuši bilo bi zabranjeno da se ikada više bavi ovim poslom. Ovako, ne bih bio iznenađen da na sledećim republičkim izborima ovaj „vrhunski stručnjak“ i „dizajner“ postane narodni poslanik.

E, Blanuša, Blanuša… crni sine…“

                                                                              Ivan Kovačević

POLUINTELEKTUALAC

  • Uzimajući ga u njegovom najpotpunijem i najizrazitijem vidu, poluintelektualac je čovek koji je uredno, pa možda, čak, i s vrlo dobrim uspehom svršio školu, ali u pogledu kulturnog obrazovanja i moralnog vaspitanja nije stekao skoro ništa... On uopšte duhovne vrednosti ne razume i ne ceni. Sve ceni prema tome, koliko šta doprinosi uspehu u životu, a uspeh uzima sasvim materijalistički… u moralnom, kao i u kulturnom pogledu, on je u osnovi ostao primitivac. Neomekšan kulturom, a sa olabavljenom moralnom kočnicom ima sirove snage napretek.Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano visoko mišljenje o sebi samom.
  • U društvenoj utakmici taj diplomirani primitivac bori se bez skrupula, a s punim uverenjem da traži samo svoje pravo koje mu je škola priznala. On potiskuje suparnike nemilosrdno kao da nisu živa bića nego materijalne prepone. On je dobar „laktaš” – izraz koji je prodro u opštu upotrebu jednovremeno s pojavom poluintelektualaca.
  • Politička ambicija jednog poluintelektualca zapravo i nije politička. Ona se sastoji samo u tome, da se čovek kroz politiku obogati i da na visokim položajima progospoduje. On ne zna ni za kakve više i opštije ciljeve. Tek kad poluintelektualac izbije na vrhunac političkog uspeha, vidi se kako je on moralno zakržljao.  

                                                                                     Sloboda Jovanović

Exit mobile version