Najveći uspeh šabačkih gimnazijalaca

Na državnom takmičenju iz matematike za učenike srednjih škola održanom u Šabačkoj gimnaziji 7. maja, šabački gimnazijalci su ostvarili najveći uspeh u istoriji osvojivši 4 prve, jednu drugu, tri treće nagrade i pohvalu. 

Apsolutni pobednik u prvom razredu sa maksimalnih 100 poena je naš učenik Miloš Savić, a pored njega su prvu nagradu osvojili učenici drugog razreda Jovan Kaličanin i Katarina Gavrilović, kao i učenica četvrtog razreda Iva Mijailović. Drugu nagradu je osvojio učenik drugog razreda Uroš Mitrović, dok su treću nagradu zadužili učenik drugog razreda Miloš Raković, kao i učenici četvrtog razreda Marija Savić i Veljko Božić. Pohvalu je osvojio Uroš Filipović. Ovakav uspeh je posledica kontinuiranog rada sa učenicima i ovo je već treći put u poslednjih pet godina kako se ruši dotadašnji rekord – nadamo se da će se to i sledeće godine nastaviti jer imamo sjajan podmladak.

Prilika je i da se zahvalim školi domaćinu, a posebno direktorki Marijani Isaković na sjajnoj organizaciji i gostoprimstvu. Istakao bih i kolege Zoricu Beguš, Mirjanu Ćorilić i Dušana Kovačevića koji su pružili nesebičnu pomoć i imali veoma radan vikend.

Posebnu zahvalnost dugujem i pokroviteljima, bez kojih sve ovo nije bilo moguće: gradu Šapcu, Eliksir fondaciji (članici Eliksir grupe), a posebno njenom rukovodiocu Margareti Musić i kompaniji SET d.o.o. i njenom predstavniku Milošu Srećkoviću, nekada saveznom prvaku u matematici, a sada veoma uspešnom mladom privredniku.

Ovo je bila prilika i da se setimo naše prerano preminule koleginice Lidije Janković. Njeno ime je ponela nagrada za najuspešniju takmičarku, a poseban trenutak na dodeli je bio uručenje nagrade našoj učenici Ivi Mijailović. Iskreno se zahvaljujemo porodici Janković na podršci takmičenju.

Srđan Stefanović, predsednik Podružnice matematičara Šabac 

 

 

Exit mobile version