„Najlepše želje“

“Atlantik Štark“ d.o.o. Beograd –Ogranak Ljubovija

U godini jubileja, Kompanije „Štark“, 100 godina postojanja, „Atlantik Štark“ d.o.o. Beograd, investira u Ogranak u Ljuboviji.

Po rečima menadžera proizvodnog programa Predraga Kljajevića, u ogranku „Atlantik Štark“ u Ljuboviji trenutno je zaposleni 104 radnika i u njegovim pogonima se proizvode i pakuju konditorki proizvodi – keksovi raznih vrsta. Proizvodi iz ovog pogona se dalje isporučuju kupcima Amerike, Australije, svih zemalja Evropske unije kao i u susedne države BiH i Crnu Goru…

Ove nedelje su počeli radovi na rekonstrukciji proizvodnog pogona u Ljuboviji. Izvršiće se dogradnja magacina gotove robe i nabavka i ugradnja nove automatizovane proizvodne opreme za proizvodnju i pakovanje robe. Vrednost radova je oko 5.000.000 Eura.

Građevinsko-zanatske radove izvodi firma „Trontex“ iz Novog Sada. Isporučilac opreme je „Euro Sigma“, oprema je iz Italije i Danske.

Ova investicija je od velikog značaja za razvoj privrednih potencijala opštine Ljubovije, a stvoriće se prostor za zapošljavanje izvesnog broja mladih sa područja opštine.

– Od aprila meseca na ambalaži proizvoda ogranka u Ljuboviji pored isticanja imena matične firme „Atlantik Štark“ d.o.o Beograd stajaće i i naziv Ogranak Ljubovija, a što mnogo znači za publikovanje u privrednom i turističkom ambijentu imena opštine Ljubovija – rekao je Kljajević.

Inače prema rečima Kljajevića ogranak u Ljuboviji ima veliku podršku matične firme iz Beograda. U poseti pogonu u Ljuboviji bio je i Dejan Kokam rukovodilac tehničkog održavanja matične firme. Takođe izuzetno je dobra saradnja sa lokalnom samoupravom u Ljuboviji, a posebno sa predsednikom opštine Milanom Jovanovićem.

Pripremio: B. Petrović

 

Exit mobile version