Nagrada dr Draga Ljočić

Srpska Kraljevska Akademija naučnika i umetnika (SKANU) ustanovila je nagradu koja će da ponese ime dr Drage Ljočić, prve lekarke u Srbiji, koja je rod i otadžbinu zadužila humanošću, plemenitošću i zadužbinarstvom, kao i borbom za veća prava žena.

U SKANU su već stigli predlozi za ovo značajno uzdarje. Kandidati da ga dobiju su Aleksandra Delić, novinar, Opšta bolnica „Laza K. Lazarević“ u Šapcu, Dom zdravlja u Šapcu, dr Branko Vujković, direktor Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, dr Branka Krasavac, direktorka Doma zdravlja u Loznici, profesor dr Violeta Rabrenović sa VMA, ugledni nefrolog, dr Milan Miško Ranković iz Šapca, Rade Veselinović, privrednik iz Šapca, kao i lekari iz susedne Loznice dr Čedomir Mitrović, dr Gordana Tešić Petrović, dr Aleksandar Isaković, dr Ana Ilić.

Nagrade će biti dodeljene na svečanoj sednici SKANU, koja će biti održana u Šapcu.

Srpska Kraljevska Akademija naučnika i umetnika je jedinstveno udruženje stvaralaca iz naučno tehnoloških, bio medicinskih, poljoprivrednih, fizičko matematičkih oblasti, i svakako duhovnih, ali i umetničkih, istorijskih, društveno političkih i ekonomskih nauka, ekologije, marketinških umeća.

Exit mobile version