Nadahnuće vukovog zavičaja

Predstavljene knjige Dragana S. Filipovića u Loznici

Učesnicima programa promocije knjiga „Beleg od bajoneta“ i „Pesnik apatinskih šuma“, Dragana S. Filipovića, novinara i književnika iz Šapca, u četvrtak veče u sali BIBLIOTEKE VUKOVOG ZAVIČAJA u Loznici (rashlađenoj za ovu priliku) bilo je divno. Autoru knjiga, učesniku mnogih sličnih manifestacija u nas i svetu, jedno od najlepših.

Atmosfera jedinstvena, na poseban način duhovna, usredsređena publika (kao da je bilo 74, a ne 14 posetilaca), nadahnuti govor dr Predraga Tojića o „Bajonetu…“ i autoru ove i prethodne dve knjige pripovedaka iz Trilogije „Vojnikova breskva“, čitanje urednika za književnost Biblioteke Dragana Tošića recenzije Obrada Kovića za knjigu „Pesnik apatinskih šuma“, podsećanje na ovog još u nas neprevaziđenog pisca prirode i života u njoj, čiji je lik i delo počeo da prekriva veo zaborava, i Tošićevo i autorovo kazivanje delova priča iz „Belega od bajoneta“, gotovo svi prisutni doživeli su kao nadrealno radosno, i potresno istovremeno, osećanje duha. Smisla.

Dragan S. Filipović se zahvalio domaćinima, organizatorima književne večeri i publici rečima:

„Hvala, Lozničanima, hvala Dulu vozaču iz Kompanije GALEB, koja mi omogućuje prevoz na ovakve svečanosti, hvala komšiji i prijatelju Vojislavu Baćanoviću bez čijeg višestrukog doprinosa ni jedna moja promocija u poslednje vreme ne bi bila održana. Hvala bratu Stanoju Filipoviću na humanosti. Hvala GOSPODU.

Exit mobile version