Na manifestaciji „Drinska regata 2021“ Ljubovija

Plovilo preko  15.000 ljubitelja Drine

Tradicionalna 20. po redu, najveća u Evropi, turističko rekreativna, sportska manifestacija na vodi, ljubovijska “Drinska regata 2021” održana je 10. jula. Prema zvaničnim podacima, učestvovalo je oko 1.800 plovila i preko 15.000 učesnika na vodi, a samoj manifestaciji u proteklih par dana prisustvovalo je više od 30.000 posetilaca. Lepo vreme i sjajna atmosfera pružilo je uživanje svim učesnicima velikog spusta na Drini, najlepšoj i najčistijoj reci u Evropi, u dužini od 40 kilometara od Rogačice do Ljubovije. Dobrodošlicu gostima i mirnu plovidbu poželeo je i predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

– Želim sve da vas pozdravim u ime opštine Ljubovija i Turističke organizacije opštine Ljubovija kao organizatora današnje regate. Ovde smo po dvadeseti, jubilarni put, i kako ste već čuli oborili smo verovatno rekord dosadašnjih regata. Želim da se iduće godine vidimo u još većem broju i želim vam mnogo zdravlja uspeha, mirnu vodu i srećan spust. Vidimo se i večeras na koncertu i neka žurka počne. Živela Ljubovija, živela Srbije! – rekao je predsednik Jovanović.

Nakon predsednika prisutnim regatašima se obratila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, koja je otvorila regatu i čestitala organizatorima, a učesnicima poželela mirnu vodu, dobar provod i podsetila ih da čuvaju reku.

– Poštovani gospodine Jovanoviću, dragi prijatelji i ljubitelji Drine i raftinga, poštovani kapetane Zorane, čestitam vam 20. jubilarnu regatu i želim vam još puno uspešnih ovakvih događaja i da vas je sve više i više. Moram da vam kažem da Ljubovija postaje sve poznatija turistička destinacija u Srbiji. Želim vam danas uspešnu plovidbu, želim vam takođe da čuvate ovu reku Drinu, da čuvate ovu lepotu koju imate, da nadograđujete turističku ponudu i nadam se da ćemo se sledeće godine isto tako videti u još većem broju. Neka je sa srećom danas, neka je dobra plovidba i vidimo se na cilju – rekla je ministarka Matić.

Nakon otvaranja regate, hiljade čamaca u kojima su bili učesnici iz mnogih gradova Srbije i bivših republika Jugoslavije, kao i iz inostranstva, zaplovilo je uz muziku i pesmu rekom Drinom prema cilju, varošici Ljuboviji.

Pauza tokom plovidbe napravljena je u Gornjoj Trešnjici gde je po tradiciji besplatno služen vojnički pasulj. Nakon posluženja i malog odmora učesnici regate su krenuli ka cilju u Ljuboviji.

Od 21 čas na stadionu FK Drina, kao kruna cele manifestacija, održan je koncert balkanske zvezde Svetlane Cece Ražnatović. Na koncertu je bilo preko 20.000 ljudi, a kratkotrajan pljusak samo je dao poseban čar događaju. Dan ranije, na istom mestu, koncert je održala još jedna velika zvezda, Marija Šerifović.

O Ljuboviji se govori, o Ljuboviji se piše… Jubilarna 20. Drinska regata premašila je očekivanja i samih organizatora. Utisci se sabiraju ali jedno ostaje sigurno. Drinska regata u Ljuboviji napravila je nekoliko ozbiljnih koraka napred.

Pripremio: B. Petrović

Foto: ljubovija.info

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version