MIRINO ČEDO

Humoreskica

Dok se svaki normalan čovek u okrugu zgražava nad odlukom šerifa da na mesto BIA postavi redova julina, koji je promenio gotovo sva ministarska mesta u prethodnim vladama, a da za to nije imao ni kvalifikacije, ni pojma, osim bezrezervne poslušnosti svome šefu, iz takozvane opozicije se onomad javi onaj na koga se još u predizbornoj kampanji sumnjalo da hrli ka šerifovom šinjelu. Reč je ovoga puta o novom šefu partije koju je nekada vodio onaj neobavešteni profa, ali, koji je posle debakla na izborima podneo ostavku na sve stranačke funkcije i tako oprao svoj obraz. Elem, novi /ne/obavešteni šef partije izjavi onomad, ne trepnuvši :“Više volim julina na mestu BIA, nego nekog ko je prozapadno orjentisan“. Reče ovaj „demokrata“ i osta živ i čitav.

Ne reče profa šta redova julina kvalifikuje, ne mesto direktora BIA. Pa i simo megafon bi mogao da radi to što radi onaj koji je svojevremeno bežao od rata, ali je zajedno sa svojom mamom julkom slao druge momke u smrt. Teško nama sa julinom, kad se dočepa informacija o opoziciji, pa kad sve to nafiluje, kako samo on to ume. A još kad se razgaći kod satrape, goce uzete ili, ne daj bože kod hepi – kepija, Ne piše se nikome dobro, ko o šerifu ubuduće bude i pomislio da kaže neku lošu.

Dakle, pomenuti „demokrata“ iz nove DSS mi je sumnjiv, bez obzira što sebe ubraja u protivnike šerifovog režima. Čim neko hvali julina, a zna ko je i šta je, ne treba mu verovati. Dobrodošao profesore u akademiju mladih lidera.

Rade Đergović   

Exit mobile version