Ministri posetili Ljuboviju

LjUBOVIJA – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i ministar sporta Vanja Udovčić, bili su pre nekoliko dana u poseti Ljuboviji. Tom prilikom Mihailovićka je, između ostalog, rekla da očekuje da u trećem kvartalu ove godine počne izgradnja brze saobraćajnice Šabac – Loznica koja će uveliko doprineti i žiteljima opština Ljubovije i Malog Zvornika da lakše bezbednije i brže stignu do Beograda, Novog Sada i drugih brojnih odredišta.
– Ovaj projekat, zajedno sa izgradnjom auto-puta Ruma – Šabac, od velikog je značaja za ceo Mačvanski okrug. Više od decenije se o tom projektu govorilo, ali sad imamo i dogovoren način finansiranja, s Azerbejdžanom, i završavamo projektnu dokumentaciju –  kazala je Mihajlovićeva novinarima u Ljuboviji, posle sastanka sa rukovodstvom ove opštine, kao i sa predsednicima opština iz Mačvanskog okruga, kojem je prisustvovao i načelnik okruga Vladan Krasavac.
Ona je naglasila  da je Srbija izgradila most preko Drine između Ljubovije i Bratunca pre 16 meseci koji stiji neupotrebljiv i time ispunila svoj deo obaveza na ovom projektu. Sada očekujemo od bosanske strane da ispuni svoj deo obaveza u vezi sa izgradnjom zajedničkog graničnog prelaza, da to bude završeno negde u kasno leto rekla je Mihajlovićeva, i dodala da će taj most kad bude bio pušten u saobraćaj pospešiti kretanje ljudi i robe na ovom području.
Ministar sporta Vanja Udovičić, koji je zajedno sa potpredsednicom Vlade posetio opštinu Ljubovija, rekao je da kroz razgovore i posete lokalnim samoupravama mogu da se brzo reše problemi koji su dugo postojali, ali i da se vidi na kojim projektima republika i lokalna samouprava mogu da rade zajedno, posebno onima koji se tiču omladine i sporta, uključujući i ženski sport.
Predsednik opštine Ljubovija Milovan Kovačević zahvalio je potpredsednici Vlade što je posetila Ljuboviju i na svemu što je dogovoreno na sastanku u vezi s ulaganjima u infrastrukturu. “Očekujemo da novi most „Bratoljub“ bude pušten za oko 250 do 300 dana, a dogovorene su i rehabilitacije puteva, uključujući između ostalog i državni put ka Krupnju i Ceru”, dodao je Kovačević.

M.Mališić

Exit mobile version