Ministar za inovacije i tehnološki razvoj posetio Šabac

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, sastao se u sredu sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj, Nenadom Popovićem sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Šapcu, radu Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj i Programu za podizanje inovacionih kapaciteta JLS, koje sprovodi Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas imao priliku da ugostim ministra Vlade Republike Srbije Nenada Popovića. Počeli smo da ostvarujemo ono što smo našim sugrađanima obećali, a to je da će grad Šabac biti partner sa svojom državom i Vladom Republike Srbije”, rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da je današnja poseta ministra Popovića prva u nizu poseta ministara koje planira da ugosti u narednom periodu.

,,Razgovarali smo o novim tehnologijama i investicijama, kao i mogućnostima grada Šapca da za buduće projekte konkuriše kod ministarstva, pre svega kod ministarstva kojim rukovodi ministar Popović. Takođe smo razgovarali o lokacijama za buduće projekte. Siguran sam da ćemo kvalitetom svog projekta konkurisati i dobiti šansu da realizujemo ideju o mini tehnološkom parku u našem gradu”, istakao je gradonačelnik Pajić.

Gradonačelnik Pajić je izjavio da želi da grad Šabac bude prepoznatljiv po visokoškolskim ustanovama i informacionim tehnologijama i naveo da će sve ovo uticati na privredu, ostanak mladih u našem gradu i mogućnost za njihovo zaposlenje.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, rekao je da je imao odličan sastanak sa gradonačelnikom i njegovim timom.

,,Planovi za razvoj Šapca izuzetno su ambiciozni. Gradonačelnik i njegov tim imaju punu podršku Vlade Republike Srbije. Želimo da radimo kao jedan tim. Grad Šabac ima izvanredan industrijski potencijal. Decenijama je jedan od glavnih lidera u industriji cele Srbije i regiona. Mora da se razvija brže, kako ne bi zaostajao za drugim gradovima. Siguran sam da će u narednom periodu Vlada Republike Srbije sa ovim timom na čelu sa gradonačelnikom učiniti sve da se Šabac vrati na ono mesto koje mu pripada, da bude lider u industrijskoj proizvodnji cele Srbije i regiona” – istakao je ministar Popović.

Popović ističe da su veliki potencijali u razvoju visokih tehnologija, digitalizacije, ali pre svega inovacija.

,,Šabac ima potencijal da sutra ima fakultete koji su vezani sa ovim tehničkim naukama, ali pre svega, ima gde da zaposli, pametne, mlade, inženjere. Siguran sam da će sa mudrom strategijom industrijskog razvoja u sledećih pet godina ovaj grad postati jedno od glavnih mesta gde će moći da se iskoristi inženjerski potencijal”, rekao je ministar Popović.

Na sastanku su gradonačelnik i ministar razgovarali i o tome da Šabac dobije, kao i drugih 20 gradova u Srbiji, najmoderniji inovacioni Startap Centar – mini tehnološki park.

,,Ovakav park ima već 20 gradova u Srbiji. Ovde bi se koristile sve pogodnosti, drugih inovacionih Startap Centara i Tehnoloških parkova iz Beograda, Novog Sada, Niša i Čačka, jer su svi Centri zajedno sa tehnološkim parkovima umreženi”, naveo je ministar.

Exit mobile version