Milinković i dalje na funkciji, uprkos zahtevu za njegovu smenu zbog niza nepravilnosti u radu

Odbornici Skupštine opštine Vladimirci odbacili zahtev Državne revizorske institucije kao neosnovan

Povodom izveštaja Državne revizorske institucije, koja zahteva razrešenje dužnosti aktuelnog predsednika opštine Milorada Milinkovića zbog niza nepravilnosti u radu, Povereništvo Narodne stranke održalo je danas konferenciju za novinare u svojim prostorijama u Vladimircima.  Državna revizorska institucija uputila  je Skupštini opštine Vladimirci 4. avgusta prošle godine zvaničan dokument u kome se navodi da zbog teškog kršenja obaveza dobrog poslovanja otkrivenih u toku sprovođenja revizije zahteva od strane odgovornog lica hitno preduzimanje zakonskih mera i razrešenje dužnosti predsednika Opštine Vladimirci. Iako je ovaj dokument 15. avgusta prošle godine upućen i Narodnoj skupštini Republike Srbije, do sada se niko oglašavao, a predsednik Opštine Vladimirci i dalje nesmetano obavlja svoju funkciju.

Odbornik Skupštine opštine Vladimirci Janko Đurić navodi da je Državna revizorska institucija pronašla čitav niz nezakonitosti i finansijskih malverzacija za koje je odgovoran aktuelni predsednik opštine, a odnose se na period od jula do oktobra 2015. godine. U međuvremenu, nadležnima u Opštini Vladimirci naložene su mere za otklanjane otkrivenih nepravilnosti, ali ništa od toga nije urađeno. I Skupština opštine Vladimirci zasedala je na ovu temu, ali odbornici nisu doneli odluku o razrešenju predsednika Opštine, odbacivši zahtev Držane revizorske institucije kao neosnovan.

-Imamo primer da je na završnom računu u banci jedna cifra, a u papirima završnog računa sasvim drugi iznos, koji se razlikuje u šest, sedam miliona dinara. Tenderi se ne sprovode kako treba, za neke nabavke se čak i ne raspisuju. Uskraćuju siromašnima zakonski predviđene isplate za lekove i socijalnu pomoć, ili čekaju izbore i, umesto da isplaćuju cele godine, tek onda počinju sa isplatama, sa napomenom da to daje SNS, a ne država Srbija- rekao je odbornik Skupštine opštine Vladimirci Đurić.

Posebno je, kako je naveo poverenik Narodne stranke Dejan Nešić, zabrinjavajuće što je najveća investicija u ovoj godini izgradnja nove zgrade Opštine Vladimirci, pored već postojeće izgrađene 1903. godine.

-Ta zgrada je u poslednjih četrdeset godina, kada je bilo mnogo više stanovnika nego sad, primala sve zaposlene, a nama broj stanovnika opada svake godine. Prema zvaničnim podacima, odnos rođenih i umrlih je 500 prema 100. Broj stanovnika se smanjuje, opština trenuno ima oko 15 hiljada stanovnika, a do pre 15 godina imala je 22 hiljade. Gradimo zgradu opštine, umesto da mislimo o tome da li će ljudi ostati ovde da žive, da li će se njihova deca koja su na fakultetima vratiti da žive u Vladimircima, imajući u vidu nedavnu odluku lokalnih vlasti o ukidanju besplatnog prevoza za đake srednjih škola- istakao je Nešić.

Na konferenciji Narodne stranke u Vladimircima istaknuto je da će javnost i u narednom periodu biti obaveštena o dešavanjima u ovoj Opštini.

K.V. -D.D.

Exit mobile version