Memorijalni turnir “Igrajmo za 16”

Na terenu Sportskog centra Voždovac na Banjici odigrana je završnica ovogodišnjeg takmičenja „Igrajmo za 16“ u malom fudbalu za muškarce i žene sredinom juna.

Pobednik grupe „Gradovi“ ekipa Šabac pobedila je u superfinalu 23. Memorijala RTS „Igrajmo za šesnaest“ tim Veterani RTS rezultatom 3:0 a Šabac je jedan od osam gradova učesnika. Šabačka ekipa učestvovala je i ranijih godina ali im je ovo prva pobeda a turniru.

„Drago mi je što je Šabac učestvovao u turniru koji nije posvećen samo poginulim radnicima RTS-a u bombardovanju već svim tragično nastradalim ljudima koji su život izgubili u tom periodu 1999. godine,“ rekao je Dejan Dragojević iz ekipe RTS-a.

Mladen Radivojević, golman pobedničke ekipe naglasio je da je borba bila fer i korektna kao i da je turnir imao humanitarni karakter te da je subota bila najteži dan za ekipu jer je protivnička ekipa Bora bila težak protivnik ali pobeda je izvojevana.

„Čast i zadovoljstvo bilo je učestvovati na ovakvom turniru i poseban je osećaj igrati na ovakvom nego na nekom „običnijem“ turniru. Dva vikenda se igralo a u grupi gradova u finalu pobedili smo ekipu Bora a potom i ekipu GSP-a iz Beograda i onda ušli u superfinale sa ekipom RTS-a. Protivnička ekipa sastavljena je od izvanrednih igrača malog fudbala i dobrih sportista ali pobeda je otišla u Šabac,“ rekao je Branimir Cvetković iz pobedničke ekipe.

Naredne godine Šabac brani titulu na memorijalnom turniru.

Exit mobile version