Međunarodnog sajma poljoprivrede „Bogatić 2023“

U subotu, 04. marta 2023. godine, u Sportskoj hali u Bogatiću i prostoru ispred hale, održan je drugi po redu Međunarodni sajam poljoprivrede na kome su savremenu opremu namenjenu poljoprivrednim proizvođačima predstvili izlagači iz naše zemlje i zemalja u regionu. Poljoprivrednici Mačve, ali i iz cele Srbije, brojni posetioci mogli su na jednom mestu da vide opremu za farmere, plastenike, zalivne sisteme, protivgradnu opremu, stočnu hranu, sredstava za zaštitu bilja i najsavremeniju mehanizaciju koja se koristi u poljoprivredi.

Svečanom otvaranju Sajma prisustvovali su pomoćnik Ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Željko Marjanović, predsednici i predstavnici gradova i opština iz okruženja, veliki broj meštana Mačve, gosti iz svih krajeva naše zemlje i predstavnici medija.

Međunarodni sajam je otvorio Aleksandar Bogićević, pomoćnik Ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji je pozdravio veliki broj učesnika i istakao da sajamska manifestacija pokazuje da poljoprivreda u Srbiji, uprkos teškoćama ima veliki i značajan potencijal. Po njegovim rečima Mačva je poljoprivredni kraj, pa ne čudi veliki broj izlagača i prisutnih poljoprivrednika. Pohvalio je opštinu Bogatić, koja je prošle godine sprovela ideju o organizovanju Međunarodnog sajma poljoprivrede, u cilju razmene iskustva i sticanje novih znanja. Prisutni su imali priliku da iz prve ruke budu informisani o novinama u oblasti agrara, posebno kada se radi o konkurisanju za subvencije koje će se od ove godine obavljati elektronskim putem i u velikoj meri olakšati poljoprivrednicima ostvarivanje svojih prava u Ministarstvu poljoprivrede. Uvođenjem  digitalizacije postupak podnošenja zahteva se olakšava, rekao je između ostalog Aleksandar Bogićević.

U ime domaćina, opštine Bogatić, učesnike i goste pozdravio je Teodor Teodorović, pomoćnik predsednika opštine i predsednik Organizacionog odbora Sajma.

Organizatori sajma su u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, na štandu Poljoprivredno savetodavne stručne službe Šabac omogućili poljoprivrednim proizvođačima da se registruju na e-agrar. Pored informacija iz oblasti poljoprivrede posetioci su bili u prilici da degustiraju različite proizvode kako iz Mačve tako i iz drugih regiona. Manifestaciju su krasili folklorni ansambli pesmom i igrom, a sklopljeni su i brojni poslovni kontakti.

Exit mobile version