Manifestacije odložene, uz nadu da će ipak biti održane

Zdravlje građana mora biti prioritet, poručuju iz TOŠ-a

Kako je pandemija negativno uticala na čitavo društvo, tako je i funkcionisanje Turističke organizacije grada Šapca prilagođeno epidemiološkoj situaciji, ističe direktorka Nađa Gligorić.

-Manifestacije planirane za naredni period odložene su do daljnjeg, odnosno dok epidemiološke mere ne budu takve da se njihovo održavanje može realizovati u izvornom obliku. Kada je reč o radu suvenirnice kao jednog od segmenata poslovanja Turističke organizacije grada Šapca, primenjuju se sve propisane mere i sve funkcioniše neometano. Svakodnevno smo u komunikaciji sa našim građanima i pružamo im tražene informacije iz oblasti turizma- navodi Gligorićeva.

Kako je vanredna situacija na teritoriji grada Šapca uvedena 10. novembra, a nove protivepidemijske mere stupile na snagu u utorak, mnogi programi su na čekanju, a njihovo održavanje neizvesno.

-Čvrsto verujem da će se epidemiološka situacija stabilizovati i da će manifestacije planirane za naredni period biti održane, iako je njihovo održavanje, za sada, vrlo neizvesno. S obzirom na to da je epidemiološka situacija u Srbiji najnestabilnija od početka pandemije, zdravlje naših sugrađana mora nam biti prioritet, te ćemo, ukoliko to bude izvodljivo, neke od manifestacija održati onlajn ili putem televizijskog prenosa, a čim prilike budu povoljnije, manifestacije koje se održavaju na otvorenom realizovati uz poštovanje svih propisanih mera- ističe direktorka Turističke organizacije grada Šapca.

Kako naglašava, predstojeći period biće prilika da se opravda uspešan rad TOŠ-a u prethodnim godinama.

-Moji saradnici i ja ćemo se zalagati da dobrom organizacijom i kvalitetnim sadržajima opravdamo dosadašnje rezultate i učinimo ih još boljim. Trudićemo se da nastavimo trend koji je uspostavljen prethodnih godina zahvaljujući kvalitetnoj saradnji i podršci grada Šapca koju ćemo, verujem, imati i u narednom periodu- kaže Gligorićeva.

Kraj godine biće prilika da se utvrdi i kako je epidemiološka situacija uticala na poslovanje šabačkih hotelijera i svih koji ostvaruju prihod od turizma, zaključuje direktorka TOŠ-a.

D.D.

Exit mobile version