„Mačva“ protiv „Rada“ u subotu

U okviru šestog kola Super lige Srbije, u subotu će se na domaćem terenu sastati fudbaleri „Mačve“ i beogradskiog „Rada“. Kako je istakao šef stručno štaba „crveno- crnih“ Dragan Aničić, u sportu je, pored igre, potrebno da se poklopi niz faktora kako bi zalaganje igrača na terenu dalo rezultat, što u prethodnim utakmicama nije bio slučaj.

-Poslednje dve utakmice mogla je da se vidi i surovija strana sporta, a to je da kada uložite veliki trud i pružite dobru igru, na kraju možete dobiti neproporcionalan rezultat. Tokom utakmice protiv Radničkog, a pogotovo protiv Spartaka, imali smo dosta dobrih trenutaka, međutim, to nije rezultiralo bodovima na kraju. Pokušaćemo da neutrališemo greške u igri, ali i ono na šta trenutno ne možemo da utičemo, a to je da izborimo isti tretman na terenu kao i protivnička ekipa. U tom slučaju mislim da bi naš bodovni saldo za ove dve utakmice bio mnogo veći nego što je sada. Imali smo u pripremnom periodu jedan deo gde smo odlično funkcionisali u defanzivi, a lošije u napadu, a sada imamo obratnu situaciju, na čemu ćemo morati više da radimo- naveo je Aničić i dodao da ekipa „Rada“ dugi niz godina igra Super ligu i ima kvalitetne i talentovane igrače, te da će u predstojećem susretu odlučivati sitnice, veća borbenost i taktička disciplina ekipe.

Aničić je izrazio uverenje da će šabačka publika pozdraviti trenera protivničke ekipe Gordana Petrića, budući da je izuzetan profesionalac, ali i dobar čovek.

Golman Nenad Filipović u beogradskom Radu je proveo dve godine, tako da mu je tim dobro poznat. Ocenio je da je to dobro okruženje za razvoj mladih igrača, ali i da su šanse da svoj kvalitet iskaže na strani „Mačve“.

-Kada smo skoncentrisani maksimalno na ono što treba da radimo na terenu, nijedna ekipa iz Šapca ne može da odnese bodove. Mislim da ćemo se našoj vernoj publici koja nas je maksimalno podržavala na prethodne dve utakmice odužiti na pravi način sutrašnjom pobedom. Zaista dajemo poslednji atom snage i na treninzima i na utakmicama i nadam se da je došlo vreme da nam se uložen trud vrati na pravi način i da ćemo se vratiti na pobednički kolosek- naveo je on i podvukao da će podrška publike biti značjna kako bi „Mačva“ odnela tri boda.

Prvotimac Nenad Jovanović smatra da se ne treba osvrtati mnogo na druge ekipe, već fokusirati na početak same igre, koji će umnogome odrediti ishod utakmice.

-Sve zavisi od nas, kako mi izađemo na teren, tako će se i odvijati utakmica. Moramo da izađemo borbeno i da prekinemo ovaj loš niz od dva poraza. U ekipi je dobro raspoloženje, vredno radimo i motivisani smo da pobedimo- naveo je on.

Utakmica se igra u subotu od 17 sati na stadionu FK „Mačva“, a u skladu sa Zakonom o policiji Republike Srbije, ovlašćeni službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu fotografisaće i snimati posetioce i učesnike.

D.D.

Exit mobile version