Mačva protiv Mladosti na svom terenu

U 30. kolu Super lige Srbije

U 30. kolu Super lige Srbije fudbaleri Mačve dočekuju ekipu Mladosti iz Lučana u četvrtak od 17 sati na svom terenu. Sa istim protivnikom sastaće se i u polufinalu Kupa Srbije, saopšteno je nakon izvlačenja parova u Fudbalskom savezu Srbije.

Kako je naveo šef Stručnog štaba Dragan Aničić, pred crveno- crnima je još jedna teška utakmica u nizu.

-U drugom delu takmičenja imamo takav raspored, domaćini smo ekipama iz gornjeg dela tabele, odlazimo u goste ekipama sa kojima se borimo za opstanak u ligi. Kvalitet ekipe Mladosti ne poklapa se sa plasmanom na tabeli, sigurno zaslužuju mnogo bolje po igračkom i trenerskom kadru. Nenad Milovanović već mnogo godina vodi ekipu, tako da imaju jasno opredeljenje u igri i sijaset iskusnih superligaških igrača. Uz našu maksimalnu borbenost i igru koja mora biti 100 posto kvalitetna, možemo da očekujemo dobar rezultat- podvukao je Aničić i dodao da mu je svejedno ko će biti protivnik njegovim igračima u polufinalu Kupa, jer nema slabih ekipa.

-Navodno su svi priželjkivali da im upravo mi budemo protivnici, ali nisam siguran koliko je to ispravno razmišljanje. Nismo u poziciji da pretimo, tako je bilo i u prethodne tri utakmice, pa smo ipak stigli do finala. Sigurno da imamo ambiciju da se ne zaustavimo u polufinalu, iako je Mladost favorit. Imaju više iskustva od nas, čak i prošlogodišnje evropsko. Budući da smo uspeli da izbacimo Spartak i Crvenu zvezdu, smatram da je ljudski i sportski nadati se da možemo do još jednog podviga- poručio je šef struke crveno- crnih.

Najbolji strelac Mačve Bojan Matić očekuje tešku utakmicu od velikog značaja za ekipu.

-Potrudićemo se i daćemo svoj maksimum da zabeležimo novu pobedu. U ovoj utakmici smo kao domaćini favoriti, mi se pitamo, jer igramo na svom terenu, pred našom publikom. Ako nastupimo kao u obe utakmice protiv Crvene zvezde, Lučani nemaju šta da traže ovde. Prioritet nam je pobeda i to ćemo i ostvariti- istakao je Matić.

Miodrag Gemović smatra da je ekipa Mladosti jak protivnik, ali i da domaćini pred sobom imaju jak motiv za pobedu.

-Ekipa Mladosti je jaka i iskusna, iako četiri igrača iz standardne postave neće igrati zbog parnih kartona. Dodatno smo motivisani, jer igramo pred našom publikom. Izaći ćemo na teren sa jasnim ciljem da uzmemo tri boda kod kuće- rekao je Gemović.

Zbog povreda, neizvesno je da li će nastupiti Nenad Gavrić i Filip Arsenijević. Biletarnice se na dan utakmice otvaraju od 14 sati, a cene karata su Zapad 500, Istok 300 i  Jug 200 dinara, dok je za decu do 16 godina ulaz besplatan (osim na Zapad, zbog ograničenog broja mesta), ali samo u pratnji punoletne osobe.

D.Dimitrijević

Exit mobile version