Mačva protiv Javor- Matisa na svom terenu

U pretposlednjem kolu Super lige Srbije

U pretposlednjem kolu Super lige Srbije fudbaleri Mačve sastaju se sa ekipom Javor- Matisa iz Ivanjice na svom terenu u nedelju od 19 sati. Budući da će i dogodine biti superligaši, crveno- crni u utakmicu ulaze rasterećeno, dok gostima ovaj meč može biti odlučujući za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Mačva je u prvom susretu zabeležila pobedu, a potom remi na domaćem terenu, a stručni štab  i ekipa očekuju da će publiku u nedelju obradovati trijumfom.

Šef struke Dragan Aničić smatra je to prva utakmica koja nema rezultatski imperativ i može da se igra bez tenzije i dodatnog pritiska.

-To ne znači da ćemo izaći na utakmicu bez želje za pobedom, iako je protivnik u situaciji da se bori za opstanak. Pokušaćemo da u ovom susretu damo priliku igračima koji do sada nisu imali minutažu, da vidimo da li možemo da računamo na njih u narednom periodu. Javor je ekipa koja se mnogo pojačala u prelaznom roku i za mene je iznenađenje što su došli u situaciju da se bore za opstanak u poslednja dva kola, pogotovo je iznenađenje rezultat od prošle nedelje, gde su izgubili od Bačke 4:0, ali dešava se u toku prvenstva da ima uspona i padova. Imaju nekoliko zaista iskusnih i kvalitetnih igrača, izvanrednog napadača Mrkajića, Eliomar Silva, Karišika, Crnomarkovića, golmana Đogatovića, koji je duži niz godina u Super ligi. Sve to govori da će i sutrašnji meč biti težak i s obzirom da je poslednja utakmica u Šapcu, pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, da završimo ovu sezonu na najlepši način, kako smo i počeli ovde u Šapcu, pobedom- rekao je Aničić.

Najbolji strelac Mačve Bojan Matić posle povrede, rupture primicača, pauzirao je nedelju dana, ali je od utorka ponovo u trenažnom procesu, te šef stručnog štaba može da računa na njega.

-Obezbedili smo da i u narednoj sezoni budemo u elitnom rangu takmičenja, ali to ne znači da nećemo i sutra dati svoj maksimum. Ekipa Javora je u nezavidnoj situaciji, bori se za opstanak i njima su preko potrebni bodovi, ali mi imamo naš cilj i smatram da ćemo pružiti dobru partiju- navodi Matić.

Kapiten Filip Pejović podvlači da ekipa u dobrom raspoloženju ulazi u predstojeću utakmicu, jer je cilj u ovoj sezoni ostvaren.

-Sutra igramo za bodove, imamo motiv da pred našom publikom ovu sezonu završimo na pravi način- pobedom. Utakmica sa Javorom će sigurno biti zahtevna, jer je ekipa iskusna, ali imamo dovoljno iskustva da odigramo za pozitivan rezultat- naveo je Pejović.

D.D.

Exit mobile version