Kuzmanović: Zbog nestručnosti i nebrige projekat kvantaške pijace u Šapcu je „mrtav“

Saopštenje Šabac proti nasilja

Radovi na modernoj kvantaškoj pijaci, koja je trebala biti rađena po uzoru zemalja u okruženju, zaustavljeni su 2020. godine i to sve zahvaljujući sadašnjoj vlasti u Šapcu. Zbog nestručnosti i nebrige za ove tri godine, zemljom su zatrpani raniji radovi, sklonjena je i tabla na kojoj je bio predstavljen projekat, a ne vide se više ni kanalizacioni betonski šahtovi, istakao je Velimir Kuzmanović kandidat za odbornika na izbornoj listi „Šabac protiv nasilja“.

Izgradnjom ove pijace Šabac bi bio centralno mesto za prodaju poljoprivrednih proizvoda za ovaj deo Srbije, građani bi mogli sebi da kupe proizvode po najpovoljnijim cenama, a na taj način bi zaradili i trgovci i proizvođači.

„Urađeni su infrastrukturni radovi koji su koštali 33 miliona dinara. Urađeno je 600 metara kanalizacione i isto toliko metara vodovodne mreže. Doveden je gas i urađena pristupna saobraćajnica. Ova kvantaška pijaca je podrazumevala 5000 kvadratnih metara skladišnog prostora, organizovana po ugledu na slovenačke slične projekte“, izjavio je Velimir Kuzmanović.

Kuzmanović dodaje da je sada „projekat mrtav“, odnosno, da su rukovodioci ovog grada uspeli da unište sve ono što je prethodno urađeno, te da „sadašnja vlast umesto da nastavi radove, imala je nameru da ovaj prostor izda kao poljoprivredno zemljište na tri godine“.

„Šabac će ponovo biti moderan i savremen grad, grad u kojem će biti najlepši život u Srbiji, ali za to je potrebno da 17. decembra prekinemo sa kriminalom, korupcijom i sa nasiljem“, zaključio je na kraju Kuzmanović.

Exit mobile version