Kros RTS-a u subotu u Šapcu

Na Starom gradu u Šapcu u subotu će biti održan 28. Kros RTS-a, najavljeno je u petak u Gradskoj kući.

Kako je istakao osnivač i organizator ove tradicionalne manifestacije Stevan Kovačević, Šabac deveti put organizuje  kros seriju RTS-a za veliku nagradu Radio Beograda.

-Očekujem učešće oko 2.000 mališana, seniora i seniorki. Dolaze nam gosti iz Kenije i Mađarske. Verujem da će uz pomoć Gradske uprave, ali i sportskih radnika, ovo takmičenje proteći na najvišem mogućem nivou. Pozivam sve mlade da dođu i budu deo ovog velikog takmičenja- naveo je Kovačević.

Član Gradskog veća Šapca zadužen za sport Dragan Nikolić rekao je da očekuje da trka bude jedna od najmasovnijih koje su od sada organizovane.

-Pozivam sve sugrađane da učestvuju, ali i da budu publika i podrška našim takmičarima. Očekujemo veliki broj dece i mladih na ovoj manifestaciji čime ćemo potvrditi da Šabac jeste pravi grad sporta- poručio je Nikolić.

U 132 opštine i grada ove godine trčalo je više od 480 hiljada učesnika, što ovu manifestaciju pozicionira kao najmasovnije okupljanje atletičara, rekreativaca i đaka.

Na konferenciji su govorili i Rale Simić, sportski novinar RTS-a, a o značaju jačanja masovnog i školskog sporta, Borko Antonić, direktor trke, koji je najavio i održavanje „Trke prijateljstva“, u kojoj će prvi put učestvovati učenici OŠ „Sveti Sava“. Dejan Popović, sekretar Sportskog saveza Šapca. Povodom trke finalne serije Krosa RTS-a, osnivač Krosa Stevan Kovačević uručio je Biblioteci šabačkoj njegovu knjigu „Biseri srpske atletike“.

Najavljeno je učešće Predškolske ustanove „Naše dete“, osnovnih i srednjih škola, kao i podrška ustanova i javnih preduzeća. Nakon svečanog otvaranja u 9.45 sati, trke počinju u 9.50 sati. Sponzor sportske manifestacije je Valjevska pivara.

D.D.

Exit mobile version