Kristina Pajkić najbolja mlada glumica na Međunarodnom festivalu glumca „Zaplet 13“

U predstavi „Aplikacija Voland“

Kristina Pajkić dobila je nagradu za najbolju mladu glumicu na Međunarodnom festivalu glumca „Zaplet 13“ Banjaluka održanom od 25. do 30. oktobra. Priznanje „za nepatvoreno i predano potčinjavanje zahtevnom glumačkom zadatku“ u predstavi „Aplikacija Voland“ Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta dodelio je stručni žiri u sastavu glumac i reditelj Radoslav Milenković, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Nataša Ivančević i dramaturškinja Vida Davidović.

Najbolji mladi glumac je Aleksandar Jovanović u istoj predstavi reditelja Kokana Mladenovića „za izrazitu radost igre i punu uzajamnost vlastitog glumačkog postupka i celine pozorišnog čina“.

-Priznanje je veoma obradovalo, kako mene, tako i celu ekipu „Aplikacije Voland“. Konkurencija je bila jaka, ali je stručni žiri odlučio da Aleksandar Jovanović i ja dobijemo nagradu za ovu predstavu, zbog čega nam je izuzetno drago. Domaćini su bili veoma ljubazni, njihovo pozorište je divno i stvarno smo uživali igrajući na sceni. Verujem da će njihov festival dugo trajati i to im od srca želim- kaže za „Podrinske“ glumica Šabačkog pozorišta Kristina Pajkić.

Komad Aplikacija „Voland“ je multimedijalni. Pored istraživanja odnosa pozorišta i novih medija, odnosno prostora proširene realnosti kao prostora za teatarsku igru, bavi se istorijom pozorišta i drame i srednjovekovnim žanrom moraliteta. Rad na predstavi započet je u vreme kada je epidemija kovida- 19 otežala funkcionisanje pozorišta, te je premijera koja je trebalo da bude u julu prošle godine odložena i šabačka publika još nije imala priliku da je vidi.

-Ovo nam je bilo četvrto izvođenje, ali još uvek ne znam kada ćemo igrati u Šabačkom pozorištu. Imali smo zaista najduži proces rada, imajući u vidu da je trajao godinu i po dana, uz sve mere koje smo poštovali, što je dovelo do prekida u probama, a zatim i ponovnih nastavaka. Svi glumci znaju koliki je teret počinjati iz početka nekoliko puta i nemati kontinuitet u radu. Zbog toga nam je bilo veoma naporno i teško da „uhvatimo nit“, ali smo uz posvećenost i ljubav prema poslu uspeli i isplatilo se- navodi Kristina Pajkić.

Organizator festivala je Gradsko pozorište Jazavac, a učestvovali su glumci iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

D.Dimitrijević

 

 

Exit mobile version