Kovid ambulanta Doma zdravlja radi i vikendom od sedam do 20 sati

Novih 114 slučajeva zaraze kovidom-19, jedan pacijent preminuo

Nepovoljna epidemiološka situacija u Šapcu se nastavlja, pa je tako danas kovidom- 19 zaraženo 114 sugrađana. Aktivno je obolelo 692 osobe, sa kontaktima, u izolaciji je više od 1.650 ljudi. U Opštoj bolnici smešteno je 125 pacijenata, 13 je u respiratornoj jedinici, šest na respiratoru, dok je jedna osoba iz Bogatića preminula od posledica zaraze, saopšteno je posle sastanka Štaba za vanredne situacije u subotu u Gradskoj kući.

-Zbog izuzetno teške zdravstvene situacije u Šapcu molim naše sugrađane da sve kontakte koji nisu neophodni izbegavaju u narednom periodu, da strogo vode računa o mestima na kojima će se kretati, o kontaktima koje će imati, o higijeni ruku, nošenju zaštitne opreme- maske i rukavica, zato što su to trenutno jedini načini na koje možemo svi zajedno da se zaštitimo. U odnosu na druge gradove i mesta u Šapcu nije toliko alarmantno, ali sve ovo i radimo da ne bismo došli u situaciju da nema izlaza. Imali smo u protekla 24 sata 332 pregleda u prijemno- trijažnoj ambulanti, povećava se broj hospitalizovanih i nažalost, jedna osoba je preminula i zato apelujem na naše sugrađane da svi zajedno probamo da izađemo iz ove teške situacije- podvukao je komandant Štaba dr Aleksandar Pajić.

U kovid ambulanti Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ poslednjih pet dana na dnevnom nivou beleži se više od 300 pregleda, a u toku jučerašnjeg dana evidentiran je najveći broj pregledanih od početka pandemije- 376.

-Od tog broja pregledano je 63 deteta. Apelujem na sugrađane da poštuju mere i smanje okupljanja, jer deca su rasadnici infekcije, prenose je na odrasle i tako se infekcija širi. Iz tog razloga produžili smo radno vreme kovid ambulante i od danas će raditi vikendom od sedam do 20 sati. Tokom nedelje povećan je i broj lekara- po pet u dve smene, a od ponedeljka će im se pridružiti još po jedan (šest u smeni), kako bismo smanjili čekanje sugrađana koji su febrilni, sa respiratornim tegobama. Nailaze hladni dani, apleujemo na sve da se trgnemo i shvatimo ozbiljnost situacije- naglasila je direktroka  Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Jasmina Stanković.

D.Dimitrijević

Exit mobile version