Konkurs za studentske stipendije

Aleksandar Pajić sastao se u Dunjića kući sa Anom Marinković, načelnikom Odeljenja za društvene delatnosti i Draganom Milosavljević, šefom Odseka za dečju socijalnu i zdravstvenu zaštitu. Tema sastanka bila je konkurs za studentske stipendije koji je raspisan za sedamnaest najboljih studenata i tri za deficitarna zanimanja.

– Želimo da kao Grad podržimo naše najbolje studente i da im olakšamo studije, odnosno materijalne troškove koje imaju na fakultetima. Za ovu stavku predviđeno je oko 3,5 miliona dinara na godišnjem nivou. Za sedamnaest stipendija studenti treba da budu najmanje treća godina studija, i da im je prosek iznad 9,2, dok za deficitarne stipendije nije bitan prosek, nego da su deficitarna zanimanja. Ustanovili smo da su to profesor matematike i profesor hemije, da je to nešto što je najpotrebnije, kako u Mačvanskom okrugu, tako i gradu Šapcu. Siguran sam da će ovo podstaći naše najbolje đake da budu još bolji, izjavio je Pajić.

Konkurs je otvoren do 27. novembra.

– Produžili smo rok zbog trenutne epidemiološke situacije u kojoj se nalazi čitav svet, tako da naši najbolji studenti mogu na vreme da skupe sva potrebna dokumenta, dodao je Aleksandar Pajić.

Konkurs za stipendije nalazi na sajtu grada Šapca a za sva dodatna pitanja, zainteresovani se mogu obratiti Odeljenju za društvene delatnosti grada Šapca.

Exit mobile version